از بین بردن رنگدانه های پوست با لیزر
در این مقاله قصد داریم به بررسی موضوع از بین بردن رنگدانه های پوست با لیزر بپردازیم، رنگدانه های پوستی اغلب در کسانی که دچار بیماری های گوناگونی مانند:
استرس، مشکلات محبتی هستند و همچنین افرادی که اعتماد به نفس ندارند، یا زندگی آن ها کیفیت پایینی دارد، به وجود می آیند، اگر میخواهید این رنگدانه ها را با استفاده از لیزر از بین ببرید، این مقاله را تا پایان مطالعه کنید.
در رابطه با انواع رنگ دانه های پوستی چه اطلاعاتی دارید؟
از جمله رنگدانه ها یا پیگمانته های پوستی که در افراد ایجاد می شود، به صورت زیر می باشند:
رنگدانه سطحی یا اپیدرمال:
رنگدانه اپیدرمال یا سطحی که تقریباً در نزدیکی لایه بالایی پوست وجود دارد، به علت قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور آفتاب ایجاد می شود و باعث بروز کک و لکه های پوستی می شود.
رنگدانه درمال یا عمیق:
همانطور که از نام این پیگمانته معلوم است، در لایه های عمیق پوست ایجاد می شود و یکی از انواع رنگدانههای درمال خال های مادرزادی می باشند.
پیگمانته ترکیبی:
رنگدانه ترکیبی از ترکیب رنگ دانه درمال و اپیدرمال به وجود میآید و در سطوح نزدیک به پوست و عمیق ایجاد می شود، یکی از انواع رنگ دانه های ترکیبی ملاسما میباشد.
آیا میدانید چه عواملی باعث افزایش پیگمانته های پوستی می شود؟
رنگدانه های پوستی اضافی یا هایپر پیگمانتاسیون بیشتر به دلیل ملانین های پوستی به وجود می آیند، اگر تعداد ملانین ها بیشتر شود، باعث ایجاد و انباشته شدن مقدار فراوان ملانین های پوستی، کک و مک های قهوه ای و رنگ های تیره روی پوست میشود.
از جمله عواملی که باعث ایجاد پیگمانته های پوستی میشوند، می توان موارد زیر را اشاره کرد:
قرار گرفتن در معرض نور خورشید:
در بیشتر مواقع هنگامی که تابش uv افزایش پیدا میکند و در معرض نور خورشید قرار می گیرید، به خصوص در نواحی که سطح تابش uv خیلی بالا است، رنگدانه های پوستی تولید می شوند.
مختل شدن هورمون ها:
از جمله انواع پیگمانته های پوستی که بر اثر مختل شدن هورمون ها به وجود می آیند، پلاسما و کلوآسما نام دارند و بیشتر در کسانی که در دوران بارداری هستند و داروهای خاصی مصرف می کنند، به وجود می آیند.
تروما:
آسیب هایی که به پوست وارد می شوند، استفاده از لایه برداری های مکرر که شیمیایی هستند و آکنه های پوستی، از جمله تروماهایی می باشند که باعث ایجاد پیگمانته های پوستی می شوند، تروما نوعی هایپر پیگمانتاسیون بعد از درد است.
پیگمانته های مادر زادی:
همانطور که از نام این رنگدانه مشخص است، از اوایل متولد شدن نوزاد پیدایش می شود. این رنگدانه در دوران کودکی و بزرگسالی و حتی در پیری قابل مشاهده می باشد، خال های مادرزادی و کک و مک ها از جمله این رنگدانه می باشند.
رنگدانه های پوستی چگونه با استفاده از لیزر از بین می روند؟
لیزر یک دستگاهی است که با ایجاد پرتوهای نور جمع شده عملیات خود را انجام میدهد، لیزر دارای طول موج گوناگونی است که بافت ها یا مولکول های گوناگونی را هدف خود قرار می دهد، با استفاده از لیزر علاوه بر این که رنگدانه ها از بین می روند، پوست بهبودی کامل خود را به دست می آورد،
دستگاه های لیزر کاربردهای گوناگونی دارند و به خاطر این که که انواع مختلفی دارند، هر کدام از آنها عملیات خاصی را انجام می دهند که رنگدانه های پوستی با معمولترین لیزر از بین میروند.
ملانین ها رنگدانه های اصلی تولید کننده رنگ پوست هستند و لیزر با تابش طول موج نور ملانین های پوستی را مورد هدف قرار میدهد و این پرتوها بعد از جذب و با ایجاد گرما، سلول های پوستی که دارای رنگدانه میباشند را از بین می برند.
تیرگی قسمت های مختلف بدن به دلایل گوناگون
بعضی از قسمت های بدن به دلایل گوناگونی مانند: مسائل ارثی، مشکلات هورمونی، ساییدگی و غیره، نسبت به جاهای دیگر بدن تیره تر می باشند که روی زیبایی افراد تأثیرزیادی می گذارند، سیاهی و تیرگی قسمتهایی مانند: زیر بغل، کشاله ران ها و ناحیه تناسلی کاملأ طبیعی می باشد
اما باعث تأثیر گذاشتن روی زیبایی افراد به خصوص خانم ها می شود که موجب کاهش اعتماد به نفس و کاهش کیفیت رابطه جنسی آن ها می شود، همین موضوع علاوه بر کاهش اعتماد به نفس، باعث افسردگی در برخی از خانم ها می شود.
افرادی که دارای مشکلات فوق هستند، به دنبال روشهای گوناگونی برای برطرف کردن این تیرگی ها و سیاهی های پوستی با استفاده از روش های خانگی و غیر خانگی زیادی هستند که هر کدام از آنها کیفیت و تأثیرات متفاوتی دارند
مثلأ انواع ماسک ها و داروهای سنتی تأثیر خیلی کمی روی از بین بردن سیاهی و تیرگی ها دارند، لذا برای رفع تیرگی ها و روشن کردن پوست صورت و بدن باید از روشی استفاده کنید که مؤثر باشد و ماندگاری خیلی زیادی داشته باشد.
برطرف نمودن تیرگی پوست پروسهای است که به کمک آن سعی می شود تا رنگ پوست فرد مورد نظر با استفاده از کاهش رنگدانه های ملانین روشن شود و به یک پوست جوان و صاف برسد.
روشن کردن پوست و برطرف کردن سیاهی آن از چه طریقی انجام می شود؟
همانطور که گفته شد، لیزر دستگاهی است که پوست را روشن میکند و به طور کلی برای دو گزینه، مورد استفاده قرار می گیرد، اول اینکه برای رفع تیرگی قسمتهایی از بدن که نسبت به دیگر نواحی بدن تیره تر هستند، مانند:
زیر بغل و ناحیه تناسلی و در مورد دوم برای برطرف کردن لکه های پوستی از آن استفاده می شود، روشن کردن پوست با استفاده از انرژی لیزر که از پرتوهای منسجم شده نور روی لکه های تیره پوست قرار میگیرد، صورت می پذیرد. با استفاده از این روش، لایه های مرده پوست را از بین می برند.
یا به منظور دیگر در لیزر درمانی، انرژی حاصل از پرتوهای منسجم یافته روی لکه های پوستی ، نوعی لایه برداری در پوست به وجود میآورد و بعد از لیزر درمانیغ پوست روشن شده و شفافیت خود را به دست میآورد.
عمل لایه برداری پوست با لیزر، سلول های مرده پوست را با دقت تمام برطرف می کند، سپس سلول های جدیدی را بعد از بهبودی به وجود می آورد.
اگر روی پوستتان لکه ها و کک هایی که ناشی از عوامل گوناگونی هستند، وجود دارد، با استفاده از لیزر می توانید آنها را از بین ببرید که این امر باعث جوانسازی و روشن شدن پوست شما می شود.
لیزر درمانی سالهای زیادی است که به عنوان یکی از بهترین روش ها برای کمک به جوان کردن و برطرف کردن لکه های تیره روی پوست بدن، شناخته شده است، روشن کردن پوست با استفاده از لیزر یک نوع عمل تخصصی و ویژه است و باید توسط پزشک متخصص و افرادی که در این زمینه سابقه و مهارت زیادی دارند، انجام شود.
برای روشن کردن نواحی که تیره هستند، با استفاده از لیزر، رنگدانه های پوست و نواحی تیره رنگ را از بین می برند و در نهایت باعث از بین رفتن ملانین پوست می شوند که اینگونه پوست روشن و شفاف می شود.
با استفاده از لیزر جلسه هایی که برای از بین بردن نواحی تیره پوست یا لکه های پوستی انجام می شود، به چه تعداد است؟
تعداد جلسات استفاده از لیزر درمانی برای روشن سازی پوست، بستگی به عوامل بسیار زیادی دارد، از جمله آنها به شرح زیر می باشند:
- میزان ناحیه آسیب دیده یکی از عواملی است که روی تعداد جلسات درمانی تأثیر زیادی می گذارد، به گونهای که هر چه وسعت آن زیادتر باشد، نیاز به تعداد جلسات بیشتری دارد، ولی به طور کلی در یک یا دو جلسه مشکل برطرف می شود.
- یکی دیگر از عواملی که بر روی تعداد جلسات لیزر درمانی تأثیر می گذارد، مقاومت پوستی می باشد، هرچه پوست مقاومت بیشتری در برابر این روش نشان بدهد، به تعداد جلسات بیشتری نیاز است.
- لیزر ها دارای انواع مختلفی هستند که لکه ها را از بین میبرند، بنابراین انتخاب نوع لیزر روی تعداد جلسات برای رفع لک های پوستی تأثیر گذار است.
نیازی به دوران نقاهت ندارد
لیزر رفع تیرگی پوست، یک درمان سرپایی می باشد که نیاز به دوره نقاهت ندارد، اما در صورتی که پزشک لازم ببیند، مناطقی که نیاز به درمان دارند را با کرم های موضعی بی حس می کند، ولی به طور کلی بیمار احساس درد را در جلسات لیزر درمانی ندارد.
در این روش انرژی بالایی توسط امواج نوری که دارای طول موج ۵۳۲ نانومتر یا ۷۵۵ نانومتر هستند، به قسمت هایی که دچار تیرگی یا لکه ها شده اند، تابیده می شود تا در این نقاط گرمای زیادی ایجاد شود
سپس انرژی مربوطه، آب رنگدانه های ملانین و هموگلوبین خون که در داخل سطوح پوست قرار دارد را جذب میکند، در نتیجه لکه های تیره را کاملأ از بین می برد و پوست را جوان می کند.
به طورکلی تعداد جلساتی که برای از بین بردن لکه ها و کک ها انجام می شود، بستگی به قسمت های آسیب دیده دارد، یعنی هر چقدر لکه های بیشتری روی پوست شما ایجاد شده باشد، به تعداد جلسات بیشتری نیاز دارید، انجام این عمل نیاز به مدت زمان زیادی ندارد و تنها در چند دقیقه انجام میشود.
عمل لیزر برای رفع لکه های پوستی و تیرگی ها در چه مدت زمانی انجام می شود؟
انجام عمل لیزر برای برطرف کردن لکه های پوستی که باعث روشن شدن پوست و زیبایی می شود، در چند دقیقه طول انجام می شود و مدت زمان آن بستگی به بزرگ و کوچک بودن قسمت آسیب دیده پوست دارد، ولی به طور کلی اگر قسمت آسیب دیده بزرگ باشد، در نیم ساعت انجام میشود.
آیا میدانید رفع لکه های پوستی و تیرگی های پوستی با استفاده از لیزر چه مزایایی دارد؟
از بین بردن لکه های پوستی با استفاده از لیزر مزایای بیشماری دارد، از جمله آنها می توان موارد ذیل را اشاره کرد:
- این روش به دلیل اینکه یک روش غیرتهاجمی است، نیاز به بیهوشی ندارد، بنابراین هیچ گونه درد و خونریزی را ایجاد نمی کند.
- مدت زمان لیزر درمانی بسیار کوتاه است و در سریعترین زمان ممکن انجام میشود.
- از بین بردن لکه های پوستی با استفاده از لیزر خیلی زود تأثیر خود را نشان می دهد، به گونه ای که بعد از انجام اولین جلسه میتوانید تأثیرات آن را مشاهده کنید.
- ماندگاری بسیار زیادی دارد.
- با از بین بردن لکه ها و تیرگی های پوست، بافت های پوست را بهبود می بخشد و باعث جوانی و نشاط آن میشود.
- دوره نقاهت ندارد، به گونه ای که بعد از انجام این عمل می توانید فعالیت های روزمره ی خود را انجام بدهید.
بعد از انجام لیزر درمانی باید چه مراقبت هایی از پوست داشته باشیم؟
در لیزر درمانی برای از بین بردن لکه های پوستی و شفاف تر شدن پوست مانند دیگر روشهای لیزر درمانی که برای رفع موهای زائد و جوان شدن پوست استفاده میشوند، باید بعد از جلسه لیزر درمانی مراقبت هایی را انجام بدهید که به صورت زیر درج شده است:
بعد از انجام عمل باید تمامی دستورالعمل ها و توصیه هایی که پزشک متخصص شما در امور قبل و بعد از لیزر درمانی به شما می گوید را انجام بدهید.
مراقبت از پوست بعد از لیزر درمانی بستگی به نوع روشی دارد که شما با استفاده از آن لکه های پوست خود را برطرف کرده اید، بهبودی بعد از عمل در روش های معمولی امکان دارد، فقط به یک یا دو روز مراقبت نیاز داشته باشد.
بعد از انجام لیزر درمانی، پوستی که درمان شده است، تازه و حساس است و بسیار نازک شده است، بنابراین برای جلوگیری از درد و سوزش می توانید از پمادهای مسکن و ترمیمی که پزشک شما آن ها را تجویز کرده است، مورد استفاده قرار بدهید.
اگر احساس سوزش و التهاب داشتید، صورت خود را با آب شستشو بدهیدیا از کمپرس یخ استفاده کنید تا پوست شما خنک شود و رطوبت لازم را به دست آورد.
توجه داشته باشید
بعد از لیزر درمانی، کمتر در معرض نور آفتاب قرار بگیرید و صورت خود را با یک ماسک تا رسیدن به منزل بپوشانید.
در روزهای اولیه بعد از درمان باید هنگامی که از خانه خارج می شوید، از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.
بعد از انجام لیزر درمانی به شنا و جکوزی نروید.
در روز های اول عمل با آب داغ دوش نگیرید، زیرا اگر صورت شما عرق کند، ممکن است، سوزش داشته باشید، علاوه براین سموم عرق وارد پوست می شود که در این صورت عفونت هایی را به وجود می آورد.
بعد از انجام لیزر درمانی همانطور که گفته شد، پزشک شما برای حس نکردن درد، پماد یا کرم هایی را توصیه می کند، بعد از مدت زمان کوتاهی می توانید مطب یا کلینیک را ترک کنید و فعالیتهای خود را ادامه بدهید.
بعد از انجام لیزر درمانی بهتر است، به خاک یا مواد شیمیایی کمتر دست بزنید.
پس از انجام لیزر درمانی سعی کنید، در روزهای اولیه آرایش نکنید.
نکته
اگر از روشهای لیزر با خاصیت های تهاجمی استفاده کردهاید، احتمال دارد، پوست به حالت نمناک در بیاید و روی آن آبله هایی به وجود آید که از آنها، مایع زرد رنگی خارج شود.
لایه ناحیه درمان ممکن است، در صورتی که شدت لیزر درمانی بالا باشد و با عمل کردن تمام نواحی صورت، بهتر است، روی پوست شما پوششی قرار داده شود که به مدت یک تا دو هفته روی صورت گذاشته شود،
در این صورت پوست خیلی سریع بهبودی خود را به دست میآورد. پوست صورت پوست پوست می شود که به هیچ عنوان به آن ها دست نزنید ، چرا که موجب زخم شدن پوست شما می شود، این روند بعد از ۵ روز تا یک هفته خشک میشود و لایه جدیدی روی پوست ایجاد میکند
که هیچگونه ردی از آن باقی نمی ماند و باعث جوانسازی و شفافیت پوست می شود، بعد از یک ماه پوست شما کاملاً جوان و شاداب می شود.
قبل از انجام لیزر برای برطرف کردن لکه ها و تیرگی های پوست باید چه کارهایی را انجام بدهیم؟
هنگامی که برای لیزر درمانی نوبت میگیرید، از پزشک متخصص در رابطه با نکاتی که قبل از انجام این عمل باید رعایت کنید، بپرسید، چرا که دستورالعمل های پزشک متخصص قبل از لیزر برای رفع لکه ها و کک ها در رسیدن به نتیجه دلخواه و فرآیند بهبود شما تأثیر زیادی می گذارند.
توجه داشته باشید، قبل از انجام لیزر اگر هرگونه بیماری مانند: آبله، جوش، تبخال و غیره روی پوست شما وجود داشته باشد، باید آن را برطرف کنید، سپس عمل را انجام بدهید.
قبل از انجام لیزر درمانی به پزشک مورد نظر مراجعه کنید، چرا که شاید لازم باشد، کرمها و ماسکهای مغذی را استفاده کنید، این داروها با توجه به نوع پوست شما تجویز میشوند
و به بهبودی پوست شما بعد از لیزر درمانی کمک می کنند. علاوه بر این امکان دارد، این داروها را تا مدت زمانی بعد از انجام لیزر برای افزایش کلاژن سازی و تقویت پوست استفاده کنید.
داروهای رقیق کننده
قبل از انجام لیزر درمانی بر اساس توصیه پزشک ممکن است، داروهای رقیقکننده خون را مصرف کنید، چون استفاده از این داروها باعث بهبود سریع روند عمل می شود و در صورت قطع کردن و استفاده مجدد از داروها باید از پزشک متخصص مشورت بگیرید.
۱۴روز قبل از لیزر درمانی باید از کشیدن مواد مخدر خودداری کنید، چرا که کشیدن سیگار باعث خشک شدن بافت پوست شما میشود و احتمال دارد، خشکی پوست ناشی از آن، موجب عفونت بعد از لیزر درمانی شود.
در صورت توصیه پزشک، یک ساعت قبل از لیزر از کرمهای موضعی برای بی حسی و حس نکردن التهابها استفاده کنید تا در طول درمان سوزش نداشته باشید.
قبل از لیزر درمانی باید بیمار از به کار بردن کرم ها و داروهایی که موجب التهاب می شوند خودداری کند، همچنین از روش هایی که با اشعه روی پوست انجام می شوند، مانند سولاریوم و برنزه کردن خودداری کند یا اگر این امور را انجام داده است، بهتر است تا رمان برداشتن اثرات آن، روی پوست لیزر درمانی را انجام ندهد.
قبل از انجام لیزر درمانی مواد آرایشی روی پوست خود را پاک کنید.
چه نوع لیزرهایی برای از بین بردن لکه های پوستی و روشن کردن پوست وجود دارند؟
انواع بسیار زیادی لیزر وجود دارد که با استفاده از آنها می توانید لکه های پوستی را از بین ببرید و پوست خود را شاداب و روشن کنید. روش های مناسبی که با استفاده از آنها می توانید رنگدانه های پوستی را از بین ببرید عبارتند از:
لیزر انرژی نور با پالس کوتاه:
انواعی از لیزر که انرژی دریافتی از نور را با پالس های کوتاه روی ناحیه مورد هدف قرار میدهند، ablative laser resurfacing نام دارند. این روش تهاجمی است و نیاز به بیهوشی دارد
و در بین انواع شیوه ها و متدهای درمان با لیزر که برای روشن کردن پوست انجام میشود، تأثیر زیادی دارد، زیرا این شیوه لایه های سطحی پوست را به حالت تبخیر در می آورد و این گونه است که پوست، لایه برداری زیادی را انجام میدهد، علاوه بر این فقط در یک جلسه انجام می شود.
استفاده از این روش نیاز به مراقبت های خاصی دارد و فقط با کمک پزشکی که تخصص و مهارت زیادی دارد، انجام میشود تا از بروز عوارض و مشکلاتی که ممکن است، در آینده به وجود آید جلوگیری شود، دوره نقاهت و مدت زمان بهبودی با استفاده از انجام این نوع لیزر بین ۲ تا ۳ هفته است.
لیزر های ablative دارای انواع مختلفی هستند، از جمله آنها به شرح زیر است:
لیزر دی اکسید کربن:
لیزر دی اکسید کربن لیزری است که از مخلوط گاز برای بخور دادن ناحیه مورد هدف استفاده می کند، با انجام این امر بافت کلاژن و الاستین افزایش زیادی پیدا میکند و سلول های جدیدی را روی سطح پوست به وجود میآورد
همچنین پوست هایی که چروک هستند و خطوط هایی که روی پوست ایجاد شده است را از بین می برد و پوست شاداب و شفافی را جانشین پوست قبلی می کند.
لیزر اربیوم:
لیزر اربیوم جزء لیزرهای تهاجمی است که با بیهوشی انجام میشود و لایه سطحی پوست را تبخیر می کند. این نوع لیزر به شفاف کردن و رفع تیرگی های پوست که بر اثر قرار گرفتن در برابر نور آفتاب ایجاد شده است، کمک می کند، کسانی که رنگ پوستشان به طور کلی تیره است
یا دارای خال های کمرنگی هستند، می توانند از لیزر اربیوم استفاده کنند تا مشکل تیرگی پوست آنها برطرف شود و خالهای آنها از بین برود.
non ablative laser resurfacing:
نوع دیگری لیزر وجود دارد که به صورت غیر تهاجمی انجام میشود، این لیزر به سطح رویی پوست آسیبی نمی رساند و به سطح زیرین پوست وارد میشود و پوست هایی که آسیب دیده اند را از بین می برد و رشد سلول های آنها را متوقف میکند، این امر بدون تاثیر بر روی لایه های اطراف پوست انجام می شود.
دوره نقاهت این عمل بسیار کم است و بیمار در مدت زمان کوتاهی بهبودی خود را به دست می آورد، علاوه بر این نسبت به روشهای دیگر مزایای زیادی دارد و در چند جلسه انجام می شود.
لیزر فرکشنال:
یکی دیگر از انواع لیزرها که باعث از بین بردن لکه های پوستی و روشن کردن پوست میشود، لیزر فرکشنال است، این لیزر بین حالت تهاجمی و غیر تهاجمی قرار دارد که علاوه بر اینکه خطرات و عوارضی ندارد، زمان بهبودی آن خیلی سریع می باشد، همچنین تأثیر بسیار زیادی روی تمامی لایه های پوست دارد
لیزرهای تخریبی تنها روی سلولهای سطحی پوست فرد تأثیر می گذارند و لیزرهای غیر تهاجمی، روی بخش میانی پوست شخص مؤثر هستند، لیزر فرکشنال علاوه بر اینکه روی سلول های سطح پوست تاثیر می گذارد، بلکه باعث تأثیر گذاشتن روی لایه های میانی پوست میشود.
لیزر فرکشنال از تکنولوژی های پیشرفته و قوی استفاده میکند، طوری که اشعه لیزر را به اشعه های بی شمار میکروسکوپی متمایز می کند و تنها قسمتی از پوست را مورد هدف قرار می دهد،
این لیزر به گونه ای است که ستون هایی از نور لیزر که دارای شعاع های ظریفی هستند، روی لایه مورد نظر تابیده میشوند، بنابراین قسمت هایی از سطح پوست بدون تغییر باقی می مانند و لایه های اپیدرم و درم پوست را تحت تأثیر اشعه قرار می دهد.
جالب است، بدانید که این لیزر به نحوی انجام می شود که هزاران ستون اشعه که بسیار باریک هستند و به طور عمقی کار خود را انجام میدهند، لکه ها را رفع می کنند و رنگدانه های پوستی را از بین می برند.
لیزر نور پالسی شدید:
برای کسانی که لکه های رنگی دارند و در پوستشان تغییر رنگ ایجاد شده است، بهترین انتخاب روش ipl می باشد، استفاده از لیزر نور پالسی شدید که یک روش با استفاده از نور انجام می شود، رگبارهای کوتاه نور را به صورت شدید روی سلول های رنگدانه ای قرار می دهد که باعث رفع آنها می شود، این روش برای کسانی که به طور طبیعی پوست تیره ای دارند، مناسب نیست.
لیزر pdl:
لیزر پالس دای یا pdl مناسب کسانی است که به صورت مادرزادی روی پوست آنها لکه وجود دارد، یا لکههای ماه گرفتگی دارند، این روش با پرتوهای لیزری که به صورت پالس عمل میکنند روی ناحیه مورد نظر تابیده می شود و در طی ضربه های پشت سر همی که ایجاد میکند، لکه ها را از بین می برد.
لیزر ان دییاگ:
در این روش، لیزر با استفاده از وارد کردن ضربه های متوالی روی پوست عملیات رفع لکه ها و روشن سازی پوست را انجام میدهد، این روش برای برطرف کردن لکه های تیره پوست که تیرگی کمتری دارند، بسیار مناسب است.
از بین بردن رنگدانه های پوست با استفاده از لیزر چه نتایجی دارد؟
برخی از روشهای رفع تیرگی پوست و جوانسازی آن به چندین هفته زمان برای پیدایش نتیجه پایانی نیاز دارند، ولی رفع تیرگی پوست با لیزر یک روشی است که در کمترین زمان نتیجه آن نمایان میشود و اثرات مفید حاصل از آن را می توانید بعد از انجام اولین جلسه ببینید.
بعد از برطرف کردن لکه ها و از بین بردن رنگدانه ها پوست شما خیلی شفاف و لطیف میشود، همچنین روند بهبودی پوست و پیدایش اثرات مثبت لیزر بین ۳ تا ۶ ماه بعد از لیزر درمانی ادامه دارد
این مزیتها در روشهای لیزر تهاجمی بیشتر دیده می شوند که از طریق آن ها شما فقط با یک یا دو جلسه درمان، لکه های تیره را حذف می کنید و پوست روشنی را به دست میآورید،
روش های لیزر غیر تهاجمی احتمال دارد، به تعداد جلسه های بیشتری نیاز داشته باشند و معمولاً بین ۱ تا ۵ جلسه پوست روشن و شادابی را به دست میآورید.
در واقع در افراد مختلف پوست نسبت به لایه برداری با استفاده از لیزر، عکس العمل های گوناگونی نشان میدهد، در برخی از افراد که با استفاده از لیزر لکه های پوست خود را برطرف می کنند، ممکن است، در جلسه اول مشکل آن ها حل شود و نیازی به جلسه مجدد نداشته باشند.
چه فصلی برای از بین بردن رنگدانه های پوستی با استفاده از لیزر مناسب است؟
اغلب دکترهای پوست و متخصص های درمان با استفاده از لیزر به خصوص لیزرهایی که برای از بین بردن رنگدانه های پوستی و جوانسازی می باشند، معتقدند فصلهایی که هوا سرد است و آفتاب کمی وجود دارد، بهترین زمان برای لیزر درمانی می باشد.
به طور کلی لیزر درمانی باید در هوای سرد و غیر آفتابی انجام شود، علاوه بر این قبل و بعد از لیزر درمانی باید مراقبت هایی را در برابر نورخورشید انجام بدهید
زیرا قرار گرفتن در برابر مستقیم نور خورشید باعث مشکلاتی مانند سوختگی های پوستی به خصوص در کسانی که پوست تیره دارند، می شود، همچنین افرادی که قبل از لیزر یا ۳۰ روز بعد از آن در معرض آفتاب شدید هستند، باید از کرم ضدآفتاب استفاده کنند.
انجام لیزر در فصل زمستان
افرادی که کار آنها طوری است که باید در بیرون از منزل مشغول به کار شوند بهتر است، لیزر را در فصل زمستان انجام بدهند تا نور خورشید به پوست آنها آسیبی نرساند،
ولی اگر در فصلهای گرم میخواهید لیزر را انجام بدهید، باید هنگامی که از منزل خارج میشوید، از کلاه و کرم ضدآفتاب استفاده کنید، همچنین تا حد ممکن صورت خود را بپوشانید تا نور خورشید به آن نفوذ نکند.
بعد از انجام لیزر درمانی صورت خود را بپوشانید تا ذرات آلوده هوا روی پوست شما قرار نگیرند، زیرا بعد از لیزر درمانی، پوست حساس و منافذ آن باز است و با نشستن ذرات آلوده روی آن ممکن است آلودگی ها به لایه های زیرین پوست نفوذ کنند و پوست دچار عفونت و آلودگی شود.
اگر قصد دارید، رنگدانه های پوست خود را با استفاده از لیزر از بین ببرید، باید در انتخاب نوع لیزر حتماً از متخصص و یک پزشک ماهر مشورت بگیرید تا با توجه به نوع پوست شما نوع آن انتخاب شود و غلظت رنگدانه های پوست را کاهش بدهد و در نتیجه بیشترین تأثیر را روی پوست شما بگذارد.
کاربردهای لیزر درمانی:
لیزر درمانی کاربردهای بسیار گوناگونی دارد و یکی از کاربردهای مهم آن زیبایی پوست انسان است که با درمان کردن لکه ها و خالهای عروقی که به صورت قرمز هستند و رگهای واریسی یا رگهای قرمزی که در زیر پوست وجود دارند، کار خود را انجام می دهد، کسانی که ماه گرفتگی دارند، یا به بیماریهای فوق الذکر، دچار شده اند، لیزر با هدف قرار دادن هموگلوبین ها، آنها را از بین می برد.
علاوه بر این انواع ضایعات رنگی و رنگدانه های پوستی مانند انواع خال ها و رنگ های خالکوبی را مورد هدف قرار میدهد و این مشکلات را برطرف میکند، یکی دیگر از کاربردهای لیزر درمانی برطرف کردن موهای زائد بدن است.
کسانی که پوست آنها دچار چین و چروک شده است، یا جای زخم و جوش باعث فرورفتگی روی پوستشان شده است، با استفاده از لیزر میتوانند آنها را برطرف کنند، علاوه بر این درمان بسیاری از بیماری های پوستی مانند: پیسی، ترک های پوستی که بر اثر چاقی و حاملگی به وجود آمدهاند، برطرف میشوند.
لیزر روی لایه اپیدرم گرما ایجاد می کند و باعث کاهش چین و چروک های پوستی می شود.
انجام لیزر برای سنین مناسب:
لیزر درمانی برای تمام سنین انجام میشود، ولی کسانی که زیر سن ۱۸ سال هستند، بهتر است تا موقعی که در سن رشد هستند، این کار را انجام ندهند، زیرا پوست آنها تا موقعی که به سن رشد می رسند، لایه های جدیدی را اضافه میکند و ممکن است، بعد از لیزر درمانی لکه هایی روی پوست آنها ایجاد شود، لذا موقعی که به سن ۱۸ سال رسیدند، می توانند لکه های روی پوست خود را از بین ببرند.
لیزر درمانی برای کسانی که باردار هستند، بهتر است، بعد از زایمان کردن آنها انجام شود، زیرا تا موقعی که خانمها در دوران بارداری هستند، روی پوست آنها لکه های گوناگونی ایجاد می شود، یا ممکن است، اشعه نور به جنین آسیب برساند.
از بین بردن رنگدانه های پوستی با استفاده از لیزر چه قیمتی دارد؟
قیمت لیزر برای از بین بردن رنگدانه های پوستی و به دست آوردن پوستی شفاف و روشن، بستگی به عوامل مختلفی دارد، از جمله آنها به شرح زیر می باشند:
تعداد جلساتی که بیمار نیاز دارد، مشکل خود را برطرف کند، روی قیمت لیزر تأثیرگذار است، زیرا هرچه نواحی آسیب دیده پوست بزرگتر باشند، به تعداد جلسات بیشتری نیاز دارند و این امر باعث افزایش قیمت لیزر میشود.
یکی دیگر از عواملی که روی قیمت لیزر تأثیر می گذارد، تجربیات و مهارت پزشک مورد نظر است، هر چه مهارت وی بیشتر باشد و سابقه بیشتری داشته باشد، مشتریان زیادی جذب او می شوند. پس به دلیل اینکه کیفیت کار بالایی دارد، قیمت لیزر نیز افزایش پیدا میکند.
ناحیه آسیب دیده
هرچه ناحیه آسیب دیده پوست بزرگتر باشد، نیاز به وقت و هزینه زیادی دارد.
همان طور که گفتیم لیزر دارای انواع مختلفی است که هرکدام از آنها برای انجام امور خاصی به کار می روند، بنابراین قیمت های متفاوتی نیز دارند، زیرا لیزر با روش های مختلفی انجام میشود.
پزشک متخصص باید قبل از انجام عمل با بیمار در رابطه با انتخاب نوع روش و نوع مشکل آن صحبت کند.
توجه داشته باشید، باید بین هر دوره لیزر درمانی که ممکن است، بین تعداد جلسه ها مدت زمانی فاصله وجود داشته باشد، داروهای خاصی که پزشک برای شما تجویز کرده است، مصرف کنید تا پوست برای انجام لیزر درمانی مجدد آماده سازی شود،
در هر دوره درمانی علاوه بر اینکه مهارت پزشک روی نتیجه تأثیر گذار است، بلکه تا حدود زیادی به مراقبت هایی که بیمار در طی دوره درمان خود انجام می دهد، بستگی دارد.
در پایان از تمامی کسانی که مقاله از بین بردن رنگدانه های پوست با لیزر را مطالعه کرده اند، متشکرم.
آیا با سابقه تخصصی بسیار درخشان دکتر افسانه زرگنج فرد آشنا هستید؟
ورودی سال 1361 به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران
دریافت برد تخصصی زنان و زایمان در سال 1373 از دانشگاه شهید بهشتی
12 سال سابقه در هیئت علمی در دانشگاه علوم پزشکی اراک
تجربه موفق از سال 74 در زمینه بیماری های زنان , زایمان , نازایی و رفع مشکلات جنسی از جمله واژینیسموس
سالها سابقه کار ( از سال ۸۶) در زمینه : لیزر موهای زائد , تزریق ژل, بوتاکس صورت , کاشت نخ
سالها سابقه کار (از سال ۹۴) در زمینه زیبایی های زنان با لیزر مونالیزا
برطرف نمودن خشکی واژن
رفع تیرگی واژن