میدان هروی-برج هروی

ورودی B -طبقه دوم -واحد 202

شماره تماس

٢٨١١١٦١٥-٠٢١

روزهای فعالیت کلینیک

شنبه تا پنج شنبه

هموروئید چیست
هموروئید چیست

لیست موضوعات

هموروئید چیست

امروز با موضوع هموروئید چیست در خدمت شما هستیم.

بیماری هموروئید که آن را با نام بیماری بواسیر می شناسیم که بیماری مزمن میان افراد می باشد که سبب ایجاد ناراحتی هایی و دردهای زیادی در ناحیه مقعد می شود. این بیماری همراه با تورم و خونریزی از مقعد می باشد.

هموروئید چیست
هموروئید چیست

برای کسب اطلاعات لازم در مورد هموروئید می توانید به زر کلینیک مراجعه کنید و یا با شماره تلفن این کلینیک تماس بگیرید.

02122930161

روش های مختلفی برای درمان این بیماری در نظر گرفته شده است که بهترین نوع درمان با توجه به ویژگی های فرد تعیین می شود.

درکتر زرگنج فرد یکی از بهترین متخصصان درمان هموروئید اطلاعات کاملی در خصوص این بیماری و روش های درمان در اختیار بیماران قرار داده است که در این نوشتار به بیان آن ها خواهیم پرداخت.

در این مقاله می خوانیم:

هموروئید چیست ؟

انواع بیماری هموروئید چیست ؟

علائم هموروئید چیست ؟

علت ایجاد هموروئید چیست ؟

عوارض هموروئید چیست ؟

تشخیص بیماری هموروئید چگونه است؟

درمان هموروئید

روش های پیشگیری از بروز هموروئید چیست ؟

سخن پایانی

 

هموروئید چیست؟

هموروئید با نام لاتین hemorrhoid یا piles یک بیماری شناخته شده با نام عمومی بواسیر می باشد. طی این بیماری رگ های خونی ناحیه مقعد یا بخش تحتانی روده بزرگ دچار تورم و آسیب دیدگی می شوند.

بروز بیماری هموروئید دلایل مختلفی دارد اما همه دلایل سبب ایجاد فشار زیاد در بخش تحتانی روده که به خروجی مقعد متصل است، می شوند.

بواسیر ممکن است در داخل مقعد یا دیواره های داخلی مقعد به وجود بیاید. گاهی نیز به صورت یک توده در درب خروجی مقعد قرار می گیرد. عروق بواسیر به صورت طبیعی در داخل و درب خروجی مقعد وجود دارند که وظیفه خون رسانی را بر عهده دارند.

در صورتی که این عروق در اثر افزایش فشار خون دچار تورم یا پارگی شوند، به اصطلاح بیماری هموروئید رخ داده است.

افراد زیادی تا قبل از سن 50 سالگی به این بیماری مبتلا می شوند

افراد زیادی تا قبل از سن 50 سالگی به این بیماری مبتلا می شوند. این به بدان معنی نیست که افراد بالای 50 سال دچار بواسیر نشوند.

سبک زندگی شهر نشینی و کم تحرکی ممکن است علت زیاد شدن آمار ابتلا به بواسیر باشد. بیماری هموروئید دارای علائمی می باشد که پزشک به راحتی و طی معاینه فیزیکی می تواند آن را تشخیص دهد.

خوشبختانه امروزه روش های مختلف و موثری برای درمان بواسیر به وجود آمده اند که در اسرع وقت امکان درمان بیماری را فراهم می کنند تا بیمار درد و سوزش زیادی را متحمل نشود.

در صورت عدم توجه به بیماری و عدم اقدام برای درمان عوارضی به وجود خواهند آمد. از این رو اقدام برای درمان در مراحل اولیه ضروری می باشد.

در بخش های بعدی توضیحات کاملی در خصوص روش های درمان ارائه خواهیم داد. تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

افراد زیادی تا قبل از سن 50 سالگی به این بیماری مبتلا می شوند
افراد زیادی تا قبل از سن 50 سالگی به این بیماری مبتلا می شوند

انواع بیماری هموروئید چیست ؟

بیماری هموروئید به دو نوع با توجه به محل رخ داد آن دسته بندی می شود. هر یک از انواع بواسیر علائم و عوارضی مختلفی را در پی دارند که در ادامه آن ها را بیان خواهیم کرد.

هموروئید داخلی:

در صورتی که در اثر افزایش فشار خون رگ های داخلی کانادا مقعد یا همان رکتوم دچار تورم شوند، هموروئید داخلی رخ داده است. هموروئید داخلی با توجه به میزان و شدت بیماری در 4 درجه تقسیم بندی می شود.

هر چقدر بیرون زدگی عروق بواسیر در اثر تورم رگ ها بیشتر باشد درجه نوع هموروئید نیز افزایش می یابد. پزشک با استفاده از تعیین درجه بواسیر داخلی بهترین روش درمان را انتخاب می کند. یعنی تعیین درجه بواسیر داخلی برای درمان بسیار اهمیت دارد.

هموروئید خارجی:

در صورتی که عروق و رگ های اطراف مقعد در خارج از مقعد و در نزدیکی آن دچار تورم یا پارگی شوند، هموروئید خارجی رخ داده است.

این نوع هموروئید به راحتی قابل مشاهده است وببه صورت یک توده صورتی رنگ در درب خروجی مقعد قرار دارد. هموروئید خارجی نسبت به نوع داخلی آن علائم شدید تری دارد.

به دلیل آن که رشته های عصبی در خارج از مقعد بیشتر می باشند، درد و خونریزی نسبت به نوع داخلی بیشتر است.

هموروئید ترومبوز:

زمانی که در هموروئید خارجی خون تجمع یابد یا لخته شود، به اصطلاح عارضه ترومبوز رخ داده است. این لخته معمولا به رنگ بنفش یا آبی قابل مشاهده است. ترومبوز ناراحتی های زیادی را برای بیمار به وجود می آورد و گاهی همراه با خارش شدید می باشد.

علائم هموروئید چیست ؟

بیماری هموروئید علائم مشخصی دارد و در زمان بروز بیماری فرد به سرعت متوجه تغییراتی در مقعد خود خواهد شد. همه بیماران ممکن است تمام علائم بیماری را تجربه نکنند و فقط با یک یا دو مورد از آن ها مواجه شوند. میزان و شدت علائم بستگی به نوع هموروئید و درجه آن دارد.

از جمله علائم بیماری هموروئید می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • احساس درد در ناحیه مقعد
  • احساس درد شدید در هنگام دفع مدفوع
  • خونریزی به خصوص در زمان دفع مدفوع
  • احساس وجود یک توده در ناحیه داخلی یا خارجی مقعد
  • مشاهده توده گوشتی صورتی رنگ در اطراف یا درب خروجی مقعد
  • ترشحات غیر طبیعی از مقعد
  • خارش و سوزش در محل بیماری
  • احساس وجود مدفوع حتی بعد از دفع آن
از جمله علائم بیماری هموروئید می توان به موارد زیر اشاره کرد:
از جمله علائم بیماری هموروئید می توان به موارد زیر اشاره کرد:

علائم عفونت هموروئید چیست ؟

گاهی ممکن است بیماری هموروئید در اثر آلودگی و عدم درمان به موقع دچار عفونت شود. زمانی که هموروئید دچار عفونت می شود بیمار در کنار تجربه علائمی که در بخش قبلی بیان شد، علائم زیر را نیز تجربه خواهد کرد:

  • تب
  • ادامه داشتن دردها حتی بعد از درمان
  • قرمز شدن مقعد به ویژه در محل نزدیکی توده
  • وجود بوی نامطبوع

در صورتی که عفونت هموروئید درمان نگردد عوارضی خطرناکی جان بیمار را در بر خواهد داشت. بنابراین بهتر است قبل از بروز عفونت بواسیر نسبت به درمان بواسیر اقدام نمایید.

پیشنهاد می کنیم از سایر مطالب سایت دکتر زرگنج فرد دیدن کنید.

علت ایجاد هموروئید چیست ؟

احتمال رخ دادن بیماری هموروئید تقریبا در همه افراد وجود دارد. زیرا عوامل مختلفی با توجه به شرایط زندگی افراد روی ایجاد این بیماری موثر می باشند. در صورتی که شما نیز در یکی از موقعیت ها و شرایط زیر قرار دارید، احتمال بروز هموروئید در شما وجود دارد.

بارداری:

بزرگ شدن رحم در اثر رشد جنین در شکم مادر سبب می شود فشار زیادی به رگ های روده وارد گردد. در این شرایط و در اثر فشار زیاد به رگ های روده، احتمال تورم و پارگی رگ ها و در نتیجه ایجاد بواسیر وجود دارد.

افزایش سن:

یکی از دلایل ایجاد هموروئید افزایش سن و افزایش فشارهای فیزیکی بر مقعد می باشد. با این حال کودکان و نوجوانان نیز ممکن است بواسیر را تجربه کنند.

اسهال:

در اثر اسهال مزمن رگ های ناحیه مقعد دچار تورم یا پارگی می شوند. به خصوص اگر اسهال ادامه دار و به مدت طولانی باشد احتمال ایجاد بواسیر افزایش خواهد یافت.

یبوست:

زو زدن زیاد برای دفع مدفوع سبب آسیب دیدگی رگ های داخلی مقعد و در نتیجه پارگی آن ها خواهد شد.

کم تحرکی:

افرادی که به صورت طولانی مدتی می نشینند و تحرک کمی دارند، دچار بیماری هموروئید خواهند شد.

برداشتن اجسام سنگین:

بلند کردن اجسام  سنگین سبب وارد شدن فشار زیاد به کمر و لگن خواهد شد. در نتیجه رگ های ناحیه مقعد تحت تاثیر قرار خواهند گرفت.

رابطه جنسی مقعدی:

رابطه جنسی مقعدی به رگ های اطراف مقعد فشار وارد می کند و در نهایت منجربه تورم و پارگی آن ها می شود.

چاقی:

داشتن رژیم غذایی ناسالم و در نهایت چاقی سبب ایجاد فشار به رگ های مقعد می شود. چربی های اضافی ناحیه لگن عاملی بر ایجاد هموروئید می باشند.

چاقی:
چاقی:

وراثت:

برخی از افراد در اثر عامل ژنتیک به این بیماری مبتلا می شوند.

تاثیر رژیم غذایی بر هموروئید

رژیم غذایی تاثیر زیادی بر پیشگیری یا ابتلا به این بیماری دارد. افرادی که در برنامه غذایی آن ها فیبر زیادی وجود دارد، کمتر در معرض ابتلا به هموروئید هستند. در عوض افرادی که عادت به مصرف غذاهای آماده و فراوری شده دارند، به احتمال زیاد هموروئید را تجربه خواهند کرد.

عدم مصرف مواد غذایی حاوی فیبر سبب می شود یبوست به وجود بیاید. در صورتی که فرد به صورت مکرر دچار یبوست شود رگ های داخلی مقعد دچار آسیب خواهند شد.

متخصصان تغذیه برای افرادی که مبتلا به بواسیر هستند رژیم غذایی سرشار از فیبر تجویز می کنند تا عملکرد دستگاه گوارش بهبود یابد. میوه ها، سبزیجات و غلات سرشار از فیبر می باشند.

عوارض هموروئید چیست ؟

در صورتی که بیماری هموروئید به موقع تشخیص داده شود و درمان گردد، عوارض و مشکلاتی را در پی نخواهد داشت. اما در اثر کم توجهی بیمار به این عارضه، مشکلات زیر به وجود خواهند آمد:

کم خونی:

در هر دو نوع بواسیر داخلی و بواسیر خارجی معمولا بیمار دچار کم خونی خواهد شد. زیرا با هر بار دفع مدفوع مقدار زیادی خون خارج می شود.

با افزایش تعداد دفعات خونریزی احتمال کم خونی در بدن وجود دارد. خود کم خونی نیز عوارضی نظیر سرگیجه، ضعف و بی حالی را در پی خواهد داشت.

عفونت هموروئید:

در صورتی که تورم و پارگی رگ های مقعد درمان نگردد، در اثر کوچک ترین آلودگی یا ورود میکروب احتمال ایجاد عفونت وجود دارد. در صورتی که به عفونت بواسیر نیز توجهی نشود، احتمال گسترش عفونت به بافت های داخلی افزایش می یابد.

بی اختیاری مدفوع:

بیمارانی که به موقع برای درمان هموروئید اقدام نکنند دچار بی اختیاری مدفوع خواهند شد و کنترل مدفوع خود را از دست خواهند داد.

لخته شدن خون:

در اثر افزایش خونریزی از مقعد احتمال لخته شدن خون و تبدیل به ترومبوز وجود دارد. لخته شدن خون علائم بیماری نظیر درد و سوزش را تشدید می کند. لخته شدن خون در اثر استفاده از روش درمانی اسکلروتراپی نیز می باشد که در اثر داشتن چنین عارضه ای دیگر به کار گرفته نمی شود.

کاهش اعتماد به نفس:

بسیاری از بیماران به خصوص زنان در اثر ابتلا به هموروئید دچار کاهش اعتماد به نفس می شوند. اگر بیمار شریک جنسی داشته باشد این بیماری می تواند کیفیت رابطه جنسی را تحت تاثیر قرار دهد.

کاهش اعتماد به نفس:
کاهش اعتماد به نفس:

رابطه هموروئید و سرطان چیست؟

بسیاری از افراد تصور می کنند توده ایجاد شده در اثر بیماری هموروئید یک توده سرطانی می باشد. چنین باوری غلط است.

دانشمندان و متخصصان طی تحقیقات گسترده به این نتیجه رسیده اند توده ایجاد شده در اثر هموروئید خاصیت سرطانی ندارد و به راحتی قابل درمان خواهد بود.

درست است که عدم درمان به موقع هموروئید عوارضی دارد. اما به هیچ وجه عدم درمان برابر با ایجاد سرطان نخواهد بود. باید این اطمینان را به شما بدهیم که با استفاده از روش های درمان، بیماری هموروئید درمان قطعی خواهد شد.

آیا بیماری هموروئید باعث مرگ می شود؟

این باور که در اثر عدم درمان به موقع هموروئید حتی در صورت ایجاد عفونت، بیمار دچار مرگ خواهد شد بسیار غلط است. مرگ در اثر بیماری هموروئید به هیچ وجه قابل باور نیست.

اما این بیماری می تواند زندگی بیمار را بسیار تحت تاثیر قرار دهد. دردها و سوزش های شدید این بیماری غیر قابل وصف می باشد. افراد به محض احساس علائم هموروئید باید نسبت به درمان آن اقدام کنند تا دچار عوارض جانبی یاد شده نگردند.

تشخیص بیماری هموروئید چگونه است؟

معمولا برای تشخیص بیماری هموروئید پزشک از معاینات فیزیکی استفاده می کند و نیازی به انجام آزمایش و عکس برداری نیست. معمولا پزشک به صورت بصری اقدام به تشخیص هموروئید می کند.

اما برای بررسی های بیشتر ناحیه داخلی مقعد و ارزیابی هر گونه ناهنجاری، اقدام به بررسی داخل مقعد با استفاده از ابزار مخصوص خواهد کرد.

این نوع تست که یک تست دیجیتال رکتوم می باشد به وسیله آن هر گونه برآمدگی و موارد غیر طبیعی تشخیص داده می شود. پزشک در صورت احساس هر گونه موارد غیر طبیعی دستور آزمایش سیگموئیدوسکوپی می دهد.

طی آزمایش سیگموئیدوسکوپی با استفاده از یک لوله که سر آن دوربین دارد، هموروئید داخلی تشخیص داده می شود. پزشک این لوله را وارد رکتوم می کند و تصاویر داخلی داخلی به مانیتور پزشک ارسال می شود.

از این طریق پزشک تصاویر واضحی را از داخل رکتوم دریافت می کند که موجب تشخیص هر گونه ناهنجاری و موارد غیر طبیعی می شود.

تشخیص بیماری هموروئید چگونه است؟
تشخیص بیماری هموروئید چگونه است؟

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

زمان مراجعه به پزشک بسیار مهم است. زیرا در صورت عقب افتادن روند درمان عوارضی که در بخش های قبلی بیان شد رخ خواهد داد. در صورتی که با یکی از علائم زیر مواجه شدید بهتر است برای بررسی بیشتر سریعا به پزشک مراجعه نمایید:

  • داشتن مدفوع سخت و دردناک
  • مشاهده خون در مدفوع یا روی دستمال
  • احساس ملتهب شدن دریچه مقعد
  • تغییر در رنگ مدفوع

باید بدانید که هر یک از علائمی که ذکر شد خبر قطعی از هموروئید را نمی دهند. گاهی این علائم می توانند نشانه یک بیماری دیگری باشند.

از این رو بهتر است برای تشخیص دقیق و درمان از طریق مناسب ترین روش به پزشک متخصص مراجعه نمایید. دکتر زرگنج فرد یکی از بهترین متخصصان در این حوزه به تشخیص دقیق و درمان قطعی بیماران می پردازد.

درمان خانگی هموروئید چیست؟

تا حدودی بیماران می توانند در منزل هموروئید را کنترل و درمان کنند. اولین نکته در خصوص درمان خانگی هموروئید جلوگیری از بروز یبوست می باشد.

شما می توانید از بروز یبوست با استفاده از مصرف زیاد آب و سبک عادات غذایی سالم جلوگیری نمایید. بهتر است علائم بروز یبوست را شناسایی کنید و از آن ها بپرهیزید.

به طور مثال یکی از عوامل ایجاد یبوست کم تحرکی است. بنابراین ورزش کنید و غذاهای سرشار از فیبر مصرف نمایید.

درمان خانگی هموروئید چیست؟
درمان خانگی هموروئید چیست؟
در کنار جلوگیری از بروز یبوست به توصیه های زیر برای کنترل و درمان هموروئید توجه داشته باشید:
  • به صورت مکرر در وان آب گرم با نمک اپسوم بنشینید. این کار سبب خون رسانی به مقعد شده و محل بواسیر را از هر گونه آلودگی و بروز عفونت تمیز می کند. علاوه بر این به تسکین درد و سوزش کمک می کند.
  • به محض احساس دفع باید اقدام به اجابت مزاج کنید تا از تجمع و خروج ناگهانی مدفوع جلوگیری شود.
  • از ژل های ترمیم کننده مانند ژل آلوئه ورا جهت جلوگیری از خونریزی استفاده نمایید. آلوئه ورا خاصیت ضد التهابی دارد که برای درمان التهاب پوستی در اثر بواسیر مفید می باشد.
  • بعد از هر وعده غذایی به دستشویی بروید و در توالت بنشینید تا حرکات روده تحریک شود و مدفوع از بدن خارج گردد. این کار از فشار زیاد به مقعد جلوگیری می کند و جلوی درد را می گیرد.
  • در هنگام اجابت مزاج از زو زدن خودداری کنید. به جای آن مدت طولانی تری را در دستشویی باشید. فشار وارد کردن بر مقعد سبب تشدید زخم ها و تورم ها می شود.
  • ناحیه زخم را به هیچ وجه با استفاده از دستمال خشک یا کثیف تمیز نکنید.
  • برای کاهش تورم می توانید از کمپرس یخ استفاده کنید.
  • بهتر است تا زمان بهبودی زخم از نشستن روی سطوح سخت خودداری کنید.
  • بهتر است از پوشیدن لباس زیر تنگ با الیاف پلی استر خودداری کنید. به صورت مکرر لباس زیر خود را تعویض کنید تا از بروز عفونت جلوگیری شود.
  • می توانید برای کاهش درد و سوزش ناشی از هموروئید از پمادها و داروهای بدون نسخه موجود در داروخانه ها استفاده کنید.

آیا درمان های خانگی جهت درمان قطعی موثر هستند؟

باید به این نکته اشاره داشته باشیم که توجه به توصیه ها و دستورات درمان خانگی هموروئید تنها سبب تسکین دردها و علائم بیماری می شوند و منجربه درمان قطعی هموروئید نمی گردند.

حتی استفاده از پمادها و داروهای بدون نسخه نیز تنها برای کنترل بیماری کاربرد دارند و سبب درمان قطعی هموروئید نمی شوند.

بنابراین برای درمان قطعی هموروئید باید به پزشک مراجعه نمایید و از یکی از روش های درمان قطعی استفاده کنید. روش های خانگی به هیچ وجه منجربه درمان قطعی بواسیر نخواهند شد.

درمان داروئی هموروئید چیست ؟

بیماری هموروئید تا حدودی با استفاده از داروهای شیمیایی قابل درمان است. در صورتی که هموروئید از نوع هموروئید خفیف خارجی باشد یا هموروئید داخلی با درجه سختی 1 یا 2 باشد، می توان به درمان داروئی بیماری امیدوار بود.

علاوه بر این ممکن است پزشک تشخیص دهد که مصرف دارو در یک دوره زمانی برای دیگر روش های درمانی لازم است.

داروهای درمان هموروئید به 3 دسته زیر تقسیم بندی می شوند:

  • داروهای مسکن جهت از بین بردن درد، سوزش و خارش
  • داروهای ترمیم کننده پوست
  • داروهای بی حسی جهت رفع اسپاسم

از جمله این داروها می توان به لیدوکائین، پماد زینک، شیاف آنتی هموروئید و … اشاره کرد. پزشک با توجه به شرایط بیمار ممکن است داروهای مختلفی را تجویز نماید. مصرف بیش از حد داروها به خصوص داروهای استروئیدی عوارضی را در خواهد داشت.

بنابراین بسیار مهم است که داروها را تحت نظر پزشک مصرف کنید. علاوه بر این از مصرف داروها بیش از دوره زمانی توصیه شده خودداری کنید. در صورتی که بیماری با استفاده از روش دارو از بین نرفت، لازم است پزشک از دیگر روش های درمانی استفاده کند.

داروهای درمان هموروئید به 3 دسته زیر تقسیم بندی می شوند:
داروهای درمان هموروئید به 3 دسته زیر تقسیم بندی می شوند:

پمادهای موثر برای درمان هموروئید چیست ؟

معمولا پمادهای تجویز شده توسط پزشک تنها برای از بین بردن علائمی نظیر درد، سوزش، خارش، التهاب و عفونت مفید می باشند و راه حل قطعی درمان هموروئید نیستند. زیرا امکان درمان تورم و پارگی رگ ها با استفاده از پماد و سایر داروها وجود ندارد.

برخی از پمادهای موثر برای کاهش علائم بواسیر شامل موارد زیر می باشند:

پماد آنتی هموروئید:

پماد آنتی هموروئید یک داروی بسیار موثر برای از بین بردن علائم بواسیر می باشد. این پماد علائمی مانن خونریزی، درد، سوزش و التهاب را از بین می برد.

پماد نیتروگلیسیرین:

این نوع پماد در داروخانه ها با عنوان گلیسیرین تری نیترات نیز شناخته می شود که برای از بین بردن علائم گزینه مناسبی است.

پماد لیدوکائین:

پماد لیدوکائین خاصیت بی حس کننده را دارد و تا حدود زیادی برای از بین بردن علائم به صورت موقتی مناسب است.

پماد ام جی:

پماد ام جی خاصیت ضد باکتری و ضد التهاب دارد و پایه آن گیاهان دارویی می باشد. این پماد با منقبض کردن عروق ناحیه مقعد سبب درمان بواسیر خواهد شد.

نکات مربوط به مصرف پمادهای هموروئید

در خصوص مصرف پمادهای درمان هموروئید لازم است به موارد زیر توجه داشته باشید:

  • پمادها را طبق دستور پزشک و به اندازه ای که توصیه شده است مصرف کنید. مصرف بیش از حد پمادها سبب آسیب دیدگی پوست اطراف مقعد خواهد شد.
  • پمادهای هموروئید نباید بیشتر از 7 روز مصرف شوند. بعد از 7 روز عوارض جانبی پماد بروز پیدا خواهد کرد.
  • پمادهای ذکر شده در بخش قبلی با داروهایی نظیر بتا آدرنرزیک، سایمتیدین، کورتیکواستروئیدها و داروهای ضد افسردگی تداخل دارند و باید از مصرف همزمان آن ها پرهیز شود.
  • بهتر است قبل از استعمال پماد محل مقعد را با استفاده از آب و صابون ضد عفونی کنید.
  • زنان باردار و مادران شیرده باید قبل از مصرف هر گونه دارویی برای درمان هموروئید حتما با پزشک مشورت نمایند.
  • برای کودکان زیر 12 سال نیز باید با مشورت و تحت نظر پزشک مصرف شود.
  • مصرف حداقل 2 لیتر آب در طی روز در زمان استفاده از پمادها الزامی است.
  • در صورتی که یک نوبت از مصرف دارو فراموش شد، باید به محض یادآوری دارو مصرف گردد. از افزایش دوز پماد در صورتی فراموشی یک نوبت باید خودداری گردد.
  • بهترین زمان برای استفاده از پمادها در زمان صبح و شب قبل از خواب بعد از دفع مدفوع می باشد.
  • استفاده از پمادها برای افرادی که مبتلا به بیماری های پوستی نظیر قارچ، ضایعات سلی، ضایعات ویروسی و عفونت های ثانویه هستند، مجاز نمی باشد.
  • افرادی که مبتلا به بیماری های دیابت، فشار خون، بیماری قلبی، اختلالات تیروئید و مشکلات دستگاه ادرار هستند باید بیماری را به پزشک گزارش دهند و داروها را با احتیاط مصرف نمایند.
نکات مربوط به مصرف پمادهای هموروئید
نکات مربوط به مصرف پمادهای هموروئید

تفاوت شیاف آنتی هموروئید با پماد هموروئید چیست ؟

اثر بخشی و فرمولاسیون شیاف ها و پمادهای مورد استفاده برای درمان هموروئید هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند. شیاف نسخه جامد پمادهای هموروئید است که نسبت به پمادها اثر بخشی سریع و بیشتری دارد و مدت اثر آن نیز طولانی تر است.

معمولا پزشک برای بیمارانی که شرایط حاد تری دارند، شایف تجویز می کند. باید به این نکته توجه داشته باشید که شیاف تنها برای درمان هموروئید داخلی مفید است و اثر برای هموروئید خارجی ندارد.

دیگر روش های درمانی هموروئید چیست ؟

به جز روش دارویی که در اکثر مواقع موثر عمل نمی کند، روش های درمانی مختلف دیگری وجود دارد که مرود استفاده پزشکان قرار می گیرد. معمولا روش های درمانی زیر سبب درمان قطعی هموروئید می شوند:

درمان قطعی هموروئید با لیزر:

موثر ترین روش درمان هموروئید استفاده از لیزر می باشد که روشی پر کاربرد است. لیزر یک روش درمانی سرپایی است و در مطب پزشک قابل اجرا می باشد. روش درمان با استفاده از لیزر خود به دو روش زیر دسته بندی می شود:

  • لیزر کم توان با اشعه مادون قرمز
  • لیزر پر توان دی اکسید کربن

لیزر کم توان با اشعه مادون قرمز:

لیزر کم توان با اشعه مادون قرمز زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که درجه هموروئید بالا نبوده و عارضه ای در جهت بیماری وجود نداشته باشد.

برای لیز با اشعه مادون قرمز پزشک یک وسیله مخصوص پزشک را وارد مقعد می کند و از آن طریق اشعه را در جهات مختلف می تاباند.

استفاده از روش مادون قرمز برای هموروئید های بزرگ و پیشرفته به کار نمی برند زیرا برای درمان این نوع هموروئید ها موثر واقع نمی شود.

اشعه مادون قرمز به دو صورت زیر برای درمان قطعی هموروئید مورد استفاده قرار می گیرد:

  • در روش اول پرتوی لیزر روی محل بواسیر ساطع می شود که محل تابش به رنگ سفید در خواهد آمد. هموگلوبین طول موج لیزر را با سرعت بالایی جذب می کند که در اثر آن عروق داخلی دچار انعقاد خواهند شد و توده بواسیر بعد از چند روز کوچک شده و از بین می رود. این روش فقط مختص درمان هموروئید داخلی می باشد.
  • در روش دیگری از فیبر دیود برای از بین بردن ضایعه بواسیر استفاده می شود. به این طریق که اشعه حامل فیبر دیود به محل تده بواسیر تابانده می شود که در اثر آن عروق داخلی هموروئید لخته شده و توده از بین می رود.

لیزر پر توان دی اکسید کربن:

بهترین رو جدید ترین روش درمان هموروئید لیزر پر توان دی اکسید کربن می باشد. با استفاده از لیزر دی اکسید کربن هموروئید خارجی و هموروئید داخلی با هر درجه ای قابل درمان می باشد. این روش سبب از بین رفتن کامل توده هموروئید می گردد و همانند چاقو در روش جراحی عمل می کند.

لیزر پر توان دی اکسید کربن:
لیزر پر توان دی اکسید کربن:

درمان هموروئید از طریق جراحی باز:

گاهی پزشک از روش جراحی باز برای برداشتن توده بواسیر استفاده می کند. جراحی باز از طریق بی حسی موضعی یا تحت بیهوشی انجام می گیرد.

برای از بین بردن هموروئید از طریق جراحی باز چندین روش جراحی تعریف شده است که در تمام آن ها با کاهش جریان خون عروق هموروئید و خارج کردن مخاط و اندودرم اضافی درمان صورت می گیرد.

در برخی از روش های جراحی باز محل زخم با استفاده از بخیه قابل جذب پوشش داده می شود و در برخی دیگر از روش ها محل زخم باز گذاشته می شود تا به مرور زمان ترمیم گردد.

انجام جراحی باز برای درمان هموروئید نیاز به مهارت زیادی دارد. زیرا در صورت برداشتن پوست زیادی از مقعد امکان تنگی کانال مقعد وجود دارد. مواردی نظیر خونریزی، تنگی مقعد، احتباس ادرار و بی اختیاری مدفوع از عوارض جراحی باز می باشد.

استفاده از داپلر برای درمان هموروئید:

در این روش عروق اصلی مقعد که به توده هموروئید متصل می باشد با استفاده از ابزار داپلر که یک ابزار پزشکی است مسدود می شود. پزشک با این کار جریان خونی را که به توده هموروئید وارد می شود را کاهش و در نهایت قطع می کند.

در اثر این کار توده چروک شده و به مرور زمان از بین می رود. این روش درمانی یک روش درمان قطعی نیست و طول درمان طولانی دارد. اما در همان مراحل اولیه درمان، علائم بیماری نظیر درد و سوزش و خارش از بین خواهد رفت.

درمان هموروئید با حلقه پلاستیکی:

روش درمان هموروئید با حلقه پلاستیکی یک روش درمانی سنتی می باشد که در گذشته بسیار مورد استفاده قرار می گرفت. امروزه نیز گاهی از این روش درمان استفاده می شود.

این روش برای هموروئیدهای داخلی را درجه 2 و 3 مورد استفاده قرار می گیرد. این روش درمانی یک روش درمانی قطعی نیست و ممکن است توده هموروئید مجدد رشد کند. روش درمانی حلقه پلاستیکی با توجه به عدم درمان قطعی و داشتن درد زیاد به صورت محدود مورد استفاده قرار می گیرد.

درمان هموروئید با حلقه پلاستیکی:
درمان هموروئید با حلقه پلاستیکی:

بهترین روش درمان هموروئید چیست ؟

در بخش قبلی انواع روش های درمان هموروئید را بیان کردیم. اگر توجه کرده باشید اکثر روش ها به جز لیزر و جراحی باز سبب درمان قطعی هموروئید نمی شوند.

بنابراین بهترین روش هایی که منجربه درمان قطعی هموروئید می شوند طبعا روش لیزر و جراحی باز می باشد. می توان از لیزر پر توان کربن دی اکسید به عنوان بهترین و موثر ترین روش درمان هموروئید یاد کرد.

استفاده از روش درمانی لیزر نسبت به دیگر روش های جراحی باز و روش های سنتی، دارای عوارض بسیار کمتری می باشد و دوره نقاهت کوتاه تری دارد.

مزیت استفاده از روش لیزر این است که امکان درمان بیماری های دیگری نظیر آبسه، شقاق و فیستول در ناحیه نشیمنگاه همزمان با هموروئید وجود دارد.

مزایای درمان هموروئید با لیزر

استفاده از روش درمانی لیزر مزایای زیر را به همراه دارد:

لیزر عارضه بی اختیاری مدفوع را کاهش می دهد.

زخم حاصل از روش درمانی لیزر بسیار محدود است و به سرعت بهبود می یابد.

احتمال ایجاد عفونت در روش لیزر وجود ندارد.

مدت زمان درمان با استفاده از لیزر کوتاه تر از سایر روش های درمانی است.

دوره نقاهت روش درمانی لیزر بسیار کوتاه است.

میزان خونریزی حین درمان در این روش بسیار کمتر از سایر روش ها می باشد.

استفاده از لیزر برای پزشک نیز راحت است و عوارض جراحی را از بین می برد.

در طی روش درمانی لیزر نیازی به بستری یا بیهوشی بیمار نیست.

معایب روش درمانی لیزر برای هموروئید

روش درمانی لیزر معمولا عوارض جزئی و موقتی دارد. با این حال میزان بروز عوارض بستگی به نوع تکنیک لیزر برای درمان نظیر لیزر کم توان و پر توان دارد. تکنیک لیزر کم توان عارضه ای ندارد.

اما در تکنیک لیزر پر توان در صورتی که پزشک از مهارت کافی برخوردار نباشد، ممکن است با انتخاب نامناسب قدرت اشعه بافت اطراف مقعد را بسوزاند. اما با ورود دستگاه های پیشرفته لیزر احتمال بروز این حادثه نیز بسیار کم است.

باید به این نکته اشاره داشته باشیم که تمام روش های درمانی هموروئید دارای عوارض جزئی نظیر خونریزی، سوزش و درد می باشند.

با این حال بروز این عوارض در روش درمانی لیزر بسیار کمتر است. همین موضوع سبب شده است روش درمانی لیزر طرفداران بیشتری نسبت به سایر روش ها از جمله جراحی باز داشته باشند.

درمان هموروئید خارجی ترومبوزه

سوالی که در خصوص درمان هموروئید مطرح می شود این است که هموروئید خارجی ترومبوزه چگونه درمان می گردد. ترومبوزه معمولا طی 24 الی 72 ساعت به وجود می آید و درد و سوزش بیماری را دو چندان می کند. از این رو بیمار تمایل دارد هر چه سریع تر درمان صورت گیرد.

این لخته خونی را پزشک تحت بی حسی موضعی و به صورت سرپایی خارج می کند. لخته خونی ایجاد شده معمولا دارای حفره می باشد که این موضوع سبب می شود لخته با برش ساده و تخلیه از محل از بین نرود. در این شرایط هموروئید باید به صورت کلی درمان گردد.

زمانی که پزشک اقدام به برش ترومبوز نماید، محل لخته خوبی شروع به بازجذب می کند. در صورتی که درد ناشی از ترومبوز از بین برود درمان هموروئید ضرورتی ندارد. اما لازم است به توصیه های پزشک عمل شود.

درمان هموروئید خارجی ترومبوزه
درمان هموروئید خارجی ترومبوزه

آیا امکان دفع هموروئید همراه دفع مدفوع وجود دارد؟

برخی از افراد تصور می کنند امکان این وجود دارد که هموروئید خارجی یا هموروئید ترومبوز همراه با دفع مدفوع از مقعد جدا شده و دفع گردد.

باید بدانید که هموروئید به هیچ وجه از طریق دفع مدفوع از بدن جدا نمی شود و دفع نمی گردد. تنها لخته خونی ایجاد در مواردی از هموروئید جدا شده و دفع می گردد.

درمان هموروئید تنها از طریق مراجعه به پزشک و استفاده از روش های درمانی موثر قابل درمان است. این بیماری هرگز به صورت خودبه خود درمان نمی گردد. بنابراین با امید درمان شدن خودبه خودی بیماری منتظر نمانید.

روش های پیشگیری از بروز هموروئید چیست ؟

برای جلوگیری از بروز هموروئید یا بهبود علائم بیماری به موارد زیر توجه داشته باشید:

مصرف غذاهای دارای فیبر بالا:

یکی از عوامل ایجاد هموروئید یبوست می باشد. برای جلوگیری از بروز یبوست و وارد شدن فشار به دیواره های مقعد لازم است مواد غذایی سرشار از فیبر مصرف نمایید. میوه ها و سبزیجات سرشار از فیبر هستند. لازم است زنان در طی روز 25 گرم و مردان 38 گرم فیبر مصرف نمایند.

مصرف زیاد آب:

لازم است روزانه حداقل 2 لیتر آب مصرف نمایید تا عملکرد دستگاه گوارش در بهترین وضعیت قرار بگیرد.

پرهیز از زود زدن در دستشویی:

همانطور که در بخش های قبلی بیان شد یکی از عوامل اصلی ایجاد هموروئید زود زدن در اثر دفع مدفوع می باشد. از زود زدن و حبس نفس در زمان دفع مدفوع خودداری کنید.

اقدام سریع برای اجابت مزاج:

به محض احساس داشتن مدفوع به سرعت به دستشویی بروید. این کار سبب می شود از وارد شدن فشار به دیواره مقعد جلوگیری شود.

فعالیت های ورزشی:

برای کاهش فشار بر مقعد و جلوگیری از بروز یبوست بهتر است فعالیت ورزشی داشته باشید. فعالیت ورزشی سبب کاهش وزن و کاهش فشار به مقعد نیز خواهد شد که برای جلوگیری از بروز هموروئید بسیار موثر است.

پرهیز از نشستن طولانی مدت:

در صورتی که شغل شما به گونه ای است که به صورت طولانی مدت باید بنشینید، بهتر است هر نیم تا یک ساعت چند قدم را بروید تا فشار از روی مقعد کاسته شود. این کار برای سلامت ستون فقرات نیز مفید می باشد.

پرهیز از بلند کردن اجسام سنگین:

همانطور که بیان شد در اثر وارد شدن فشار با بلند کردن اجسام سنگین به مقعد، احتمال پارگی یا تورم رگ ها وجود دارد. از این رو از بلند کردن اجسام سنگین بپرهیزید.

پرهیز از بلند کردن اجسام سنگین:
پرهیز از بلند کردن اجسام سنگین:

مواد غذایی مضر برای هموروئید

افرادی که به هموروئید مبتلا می شوند باید در مورد تغذیه خود حساسیت های بیشتری به خرج دهند. مصرف برخی از مواد غذایی در دوره بیماری هموروئید سبب تشدید بیماری و علائم می گردد. از جمله مواد غذایی مضر برای بیماری هموروئید می توان به موارد زیر اشاره کرد:

فلفل قرمز:

کاپسایسین موجود در فلفل قرمز برای تورم هموروئید مضر می باشد.

گوشت قرمز:

مصرف گوشت قرمز سبب یبوست و تشدید بیماری خواهد شد.

الکل:

الکل عروق مقعد را دچار انبساط می کند که در نهایت سبب گشاد شدن عروق و تشدید بیماری می گردد. مصرف سیگار نیز به دلیل کاهش گردش خون و جلوگیری از فرایند درمان مضر می باشد.

ملین ها:

مصرف ملین ها از روند درمان جلوگیری می کنند.

فیبر بالا:

مصرف فیبر زیاد از حد سبب افزایش حجم مدفوع و فشار وارد شدن به مقعد می شود.

نمک:

سدیم سبب می شود بدن کم آب شود که در نتیجه منجربه یبوست می گردد.

محصولات لبنی:

مصرف زیاد لبنیات سبب افزایش حجم مدفوع شده و در روده گاز تولید می کنند.

قهوه:

کافئین موجود در قهوه سبب کم آبی بدن و در نهایت یبوست می شود.

سخن پایانی:

درمان بیماری هموروئید باید توسط یک پزشک ماهر و با تجربه انجام شود. در غیر این صورت بروز عوارض مختلف امری طبیعی خواهد بود. دکتر زرگنج فرد یکی از بهترین متخصص ها در حوزه درمان بیماری هموروئید می باشد.

درمان بیماری هموروئید توسط دکتر زرگنج فرد در مرکز درمانی زرکلینیک با استفاده از پیشرفته ترین دستگاه ها انجام می گیرد.

آیا با سابقه تخصصی بسیار درخشان دکتر افسانه زرگنج فرد آشنا هستید؟

ورودی سال 1361 به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران

دریافت برد تخصصی زنان و زایمان در سال 1373 از دانشگاه شهید بهشتی

12 سال سابقه در هیئت علمی در دانشگاه علوم پزشکی اراک

تجربه موفق از سال 74 در زمینه بیماری های زنان , زایمان , نازایی  و رفع مشکلات جنسی از جمله واژینیسموس

سالها سابقه کار ( از سال ۸۶) در زمینه : لیزر موهای زائد , تزریق ژل, بوتاکس صورت , کاشت نخ

سالها سابقه کار (از سال ۹۴) در زمینه زیبایی های زنان با لیزر مونالیزا

لابیاپلاستی

برطرف نمودن خشکی واژن

رفع تیرگی واژن

روش های ارتباط با زر کلینیک:

آدرس: تهران – میدان هروی – برج هروی – ورودی B – طبقه دوم – واحد 202

شماره تماس: 161 930 22 021

09127379893

اینستاگرام: dr_zarganj

ایمیل: info@drzarganj.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonبا یک کلیک تماس بگیرید