میدان هروی-برج هروی

ورودی B -طبقه دوم -واحد 202

شماره تماس

٢٨١١١٦١٥-٠٢١

روزهای فعالیت کلینیک

شنبه تا پنج شنبه

آیا لیزر موهای زائد سرطان زاست؟
آیا لیزر موهای زائد سرطان زاست؟

لیست موضوعات

آیا لیزر موهای زائد سرطان زاست؟

آیا لیزر موهای زائد سرطان زاست؟ آیا لیزر کردن عوارضی در اندام های داخلی بدن ایجاد میکند، آیا لیزر می تواند باعث ناباروری شود، این پرسش ها و سوالاتی از این دست، جز دغدغه های مهم افرادی هستند که هنوز با لیزر کردن آشنایی نداشته و به تازگی قصد استفاده از این روش برای درمان و برطرف کردن موهای زائد خود را دارند.

آیا لیزر موهای زائد سرطان زاست؟
آیا لیزر موهای زائد سرطان زاست؟

برای کسب اطلاعات لازم در مورد آیا لیزر موهای زائد سرطان زاست می توانید به زر کلینیک مراجعه کنید و یا با شماره تلفن این کلینیک که در انتهای همین پست درج شده است تماس بگیرید.

در این مقاله به طور کامل به پرسش آیا لیزر موهای زائد سرطان زاست؟ پاسخ خواهیم داد و با ذکر دلایل این مسئله که عوارض لیزر جدی است یا نه را بررسی خواهیم کرد. همچنین توضیحاتی کامل در مورد لیزر موهای زائد ارائه خواهیم کرد تا افرادی که در انتخاب این روش مردد هستند با خیالی راحت برای انجام لیزر اقدام کنند.

در ادامه به سوالات زیر پاسخ خواهیم داد:

موی زائد چیست؟

چه عواملی موجب افزایش رشد موهای زائد می شوند؟

لیزر موهای زائد چگونه روشی است؟

لیزر موهای زائد در کدام قسمت از بدن قابل انجام می باشد؟

پیش از انجام لیزر چه اقداماتی به نتیجه گیری بهتر کمک می کند؟

مراقبت های بعد از انجام لیزر موهای زائد به چه صورت است؟

نتیجه لیزر موهای زائد چه مدت ماندگاری دارد؟

لیزر موهای زائد چه مزایایی دارد؟

تفاوت لیزر موهای زائد در زنان و مردان چیست؟

فرآیند انجام لیزر موهای زائد به چه نحوی می باشد؟

آیا لیزر موهای زائد سرطان زاست؟ و باورهای غلط نسبت به لیزر کردن چیست؟

انجام لیزر برای رفع موهای زائد ممکن است با چه عارضه هایی همراه باشد؟

در لیزر موهای زائد، موهای هدف از چه نوعی هستند؟

پوست چه تاثیری در لیزر موهای زائد دارد؟

استفاده از لیزر موهای زائد برای چه افرادی ممنوع است؟

چرا بعد از لیزر موهای زائد مجددا رشد می کنند؟

برای جلوگیری از عوارض احتمالی لیزر موهای زائد بهترین بازه زمانی هر جلسه به چه صورت است؟

لیزر موهای زائد چه مقدار زمان می برد؟

 

موی زائد چیست؟

موی زائد نوعی از موهای بدن است که افراد از روش های مختلف برای برطرف کردن آن تلاش می کنند. از اصلی ترین دلایل نیاز افراد به رفع موهای زائد رسیدگی های بهداشتی ساده تر است. در ادامه توضیحاتی در مورد این موها و تفاوت آن ها با موی سر خواهیم داد.

موی زائد

سطح بدن انسان و بسیاری از جانوران از مو پوشیده شده است. عملکرد کلی مو تنظیم حرارت است، به این معنی که در تابستان با نگه داشتن رطوبت و در زمستان با پوشاندن سطح بدن باعث تنظیم حرارت کلی بدن می شود اما این در مورد جانورانی است که تقریبا نمی توان پوست بدن آن ها را مشاهده کرد و تمام سطح آن با مقدار زیادی مو پوشیده شده است.

در انسان اما مقدار موی سطح بدن کمتر است اما همان میزان نیز هم در زیبایی ظاهری و هم در بهداشت مشکلات زیادی ایجاد می کند. به این موها، موی زائد گفته می شود و هم در زنان و هم در مردان رویش داشته و موجب آزار آن ها می شود و از روش های مختلف در تلاش برای رفع آن می باشند.

به عنوان مثال وجود موی زائد در فصل تابستان موجب تعریق بیشتر بدن و باقی ماندن قطرات عرق روی پوست شده که علاوه بر بوی ناخوشایند، باعث عرق سوز شدن پوست نیز می شود.

مناطق رویش موی زائد

تقریبا می توان گفت که در تمام سطح بدن چه در زنان و چه درمان موی زائد رشد می کند، به جز کف دست و کف پا و موی سر که جز موهای زائد به حساب نمی آید، مو در باقی نقاط موی زائد نامیده می شود. البته حجم و نوع موی زائد در زنان و مردان متفاوت است.

البته در برخی نقاط دیگر نیز رویش مو به عنوان موی زائد اتفاق نمی افتد که در زنان و مردان شامل ابرو و مژه می باشد. در زنان زیر بغل، اندام جنسی نیز محل رویش بیشترین موی زائد هستند و در صورتی که رشد مو در دیگر قسمت ها زیاد باشد، در اصطلاح فرد را دچار پر مویی می نامند. در مردان نیز رویش مو در تمام قسمت های بدن رخ می دهد.

مناطق رویش موی زائد
مناطق رویش موی زائد

چه عواملی موجب افزایش رشد موهای زائد می شوند؟

رشد موهای زائد نه برای مردان و نه برای زنان خوشایند نیست، البته مردان نسبت به زنان حساسیت کمتری در مورد موهای زائد برخی نقاط بدن مانند دست و پا دارند با این حال از بین بردن موهای زائد یک دغدغه فراجنسیتی است. در حالت عادی بعد از هربار اصلاح موهای زائد به روش های سنتی  آشنایی با این مسائل کمک می کنند تا بعد از رفع موهای زائد، فاصله رویش مجدد آن ها را طولانی تر کرد.

وضعیت هورمون های بدن

یکی از مسائلی که باعث افزایش رشد موهای زائد می شود وضعیت هورمونی است. زمانی که رشد موی زائد به دلیل اختلالات هورمونی با مشکل مواجه می شود فرد به هیرسوتیسم مبتلا می شود. این مشکل در زنان موجب رشد موی زائد معادل مردان شده و باعث پرمویی آن ها می شود.

این مشکل در زنان موجب ترشح هورمون تستوسترون که هورمون رشد موی مردانه است می شود، در مردان نیز اختلالات این هورمون و ترشح بیش از حد آن، رشد موهای زائد را دوچندان می کند.

شرایط بدنی خاص

زنان در برخی از دوره های زندگی دچار تغییرات بدنی می شوند که این تغییرات می تواند موجب اختلالات زیادی در بدن آن ها شود. یکی از این اختلالات، مشکلات هورمونی است که موجب کاهش یا افزایش وزن بی دلیل، رشد بی رویه موهای زائد و… می شود. از جمله این شرایط می توان دوران یائسگی، دوران قاعدگی، دوران بارداری و… را مثال زد.

نوسانات وزن

افرادی که دائما در حال رژیم غذایی و نوسانات وزنی هستند نیز معمولا دچار مشکلات هورمونی شدید می شوند که یکی از عوارض این مشکلات افزایش رشد موهای زائد است. به خصوص در زنان چاقی موجب افزایش رویش موهای زائد می شود که برای درمان آن بهترین راه کاهش وزن و به تعادل رساندن وضعیت بدن است.

اختلال در فولیکولها

به طور عادی فولیکول مو در هربار رفع کامل ضعیف شده و رویش مجدد آن دیرتر اتفاق می افتد اما در برخی افراد فولیکول های مو ضخیم تر و محکم تر می شوند که در این شرایط حتی بعد از روشی مانند لیزر کردن نیز احتمال رویش مجدد مو به همان شکل قبل وجود دارد.

مشکلات غدد

به غیر از مشکلات هورمونی اختلال غدد نیز می تواند در افزایش رشد موی زائد تاثیر زیادی داشته باشد، به خصوص اختلال در فعالیت غده فوق کلیه موجب مشکلاتی مانند تیروئید، بر هم خوردن تعادل هورمونی و در نتیجه افزایش ترشح هورمون های مردانه می شود.

ژنتیک

در برخی افراد برهم خوردن تعادل رشد موهای زائد به طور مادرزادی و یک مشکل ژنتیکی است. این افراد به طور ژنتیکی دارای این مشکل هستند و در واقع رویش بیش از حد موهای زائد یک اختلال خانوادگی در آن هاست.

روش های نامناسب اصلاح

علاوه بر موارد ذکر شده که اختلالات هورمونی هستند، برخی از روش های اصلاح نامناسب نیز می توانند موجب افزایش رشد موهای زائد شوند.

روش های نامناسب اصلاح
روش های نامناسب اصلاح

لیزر موهای زائد چگونه روشی است؟

زیبایی برای تمام افراد حائز اهمیت است. یکی از مسائل اثرگذار بر زیبایی و کاهش آن رشد موهای زائد است. این مشکل برای تمام افراد وجود داشته و بعد از سن بلوغ به یک دغدغه مهم تبدیل می شود، روش های زیادی از گذشته برای برطرف کردن موهای زائد وجود داشته که امروزه روش لیزر جایگزین آن ها شده است. در ادامه در مورد برخی روش های منسوخ و به طور اختصاصی در مورد روش لیزر توضیحاتی ارائه خواهیم کرد.

روش های سنتی رفع موهای زائد

برای رفع موهای زائد به طور سنتی روش های زیادی وجود داشته است. ماسک های خانگی گیاهی، قدیمی ترین روش برطرف کردن موهای زائد هستند که از گذشته های دور مورد استفاده قرار می گرفتند.

روش های دیگری مانند استفاده از تیغ و اصلاح، اپیلاسیون، کرم های شیمیایی موبر و… نیز توسط افراد در گذشته برای رفع موهای زائد مورد استفاده قرار می گرفتند.

البته برخی از این روش ها هنوز هم توسط افراد استفاده می شوند اما سختی انجام آن ها، موقتی بودن نتیجه و زمان بر بودن باعث کم کردن استفاده از آن ها و استفاده از روش دیگری به نام لیزر شده است.

لیزر موهای زائد

لیزر موهای زائد یکی از جدیدترین روش ها برای رفع موهای زائد به طور قطعی است. لیزر موهای زائد با استفاده از دستگاه های مختلف انجام می شود.

این دستگاه ها با تاباندن اشعه مخصوص و سست کردن فولیکول مو باعث ریزش آن می شوند. دستگاه های لیزر موهای زائد انواع مختلفی دارند و هر کدام برای نوع خاصی از پوست مورد استفاده قرار می گیرد.

لیزر کردن موهای زائد نسبت به دیگر روش ها قطعی تر و مناسب تر است، همچنین عوارض اینکار بسیار کمتر از سایر روش هاست. به عنوان مثال در استفاده از برخی مواد شیمیایی برای رفع موهای زائد احتمال بروز سرطان پوستی وجود دارد در حالیکه در لیزر این مشکل وجود ندارد.

لیزر موهای زائد
لیزر موهای زائد

لیزر موهای زائد در کدام قسمت از بدن قابل انجام می باشد؟

در ادامه مقاله آیا لیزر موهای زائد سرطان زاست؟ در مورد محل هایی که موی آن ها با استفاده از لیزر برطرف می شود توضیحاتی خواهیم داد.

قسمت هایی از بدن که قابلیت لیزر دارند در مردان و زنان یکسان هستند، با این حال زنانی که برای انجام لیزر به مراکز این کار مراجعه می کنند معمولا خواهان لیزر فول بادی یا لیز کل بدن هستند در حالیکه مردان لیزر را برای برخی قسمت های بدن مانند صورت و دست و پا انجام می دهند.

لیزر موهای زائد در زنان

همان طور که گفته شد زنانی که برای لیزر موهای زائد به مراکز تخصصی این کار مراجعه می کنند قصد لیزر فول بادی یا تمام بدن را دارند. لیزر فول بادی، برای از بین بردن موهای زائد در تمام قسمت های بدن استفاده می شود.

از جمله این قسمت ها می توان صورت، غبغب، سینه ها، سطح شکم و کمر، ناحیه بیکینی یا اندام جنسی، دست و پا و… را مثال زد. برای انجام لیزر کل بدن و از بین بردن موهای زائد در تمام قسمت های گفته شده چیزی حدود 6 تا 8 هفته لیزر درمانی نیاز است. البته رنگ پوست، نوع آن و کیفیت موها نیز در طولانی یا کوتاه شدن تعداد جلسات لیزر تاثیرگذار می باشد.

لیزر موهای زائد در مردان

در مردان نیز لیزر موهای زائد با همان کیفیت و شیوه انجام برای زنان قابل استفاده می باشد، با این تفاوت که به دلیل ضخامت بیشتر موهای زائد در مردان و استحکام بیشتر فولیکول های آن ها، تعداد جلسات بیشتر بوده و معمولا از دستگاهی استفاده می شود که بالاترین قدرت و طول موج را دارد.

تعداد مردانی که برای انجام لیزر فول بادی تمایل دارند کمتر از زنان است. بیشتر مردانی که لیزر را برای رفع موهای زائد انتخاب می کنند متقاضی انجام این کار برای دست و پا، صورت و کات دار کردن ریش می باشند.

علی رغم مزایای این روش برای مردان و زنان، هنوز هم بسیاری از افراد روش های سنتی را برای برطرف کردن موهای زائد انتخاب می کنند که علت آن تصورات اشتباه در مورد لیزر مانند سرطان زا بودن این کار است که البته هنوز موردی برای اثبات این موضوع بیان نشده است.

لیزر موهای زائد در مردان
لیزر موهای زائد در مردان

پیش از انجام لیزر چه اقداماتی به نتیجه گیری بهتر کمک می کند؟

نتیجه گیری از لیزر برای رفع موهای زائد معمولا بعد از جلسات سوم و چهارم مشاهده می شود و تا جلسات آخر هنوز هم موی زائد در بدن وجود دارد، اما برخی از اقدامات وجود دارند که انجام آن ها باعث تسریع نتیجه گیری از این روش می شود البته برخی از این اقدامات پیش از مراجعه برای لیزر اجباری هستند و برای سلامت پوست در حین لیزر درمانی باید انجام شوند.

انتخاب دستگاه مناسب

برای انجام لیزر موهای زائد دستگاه های مختلفی وجود دارند، انتخاب دستگاه براساس رنگ پوست و کیفیت موهای زائد انجام می شود. معمولا زمانی که متقاضی برای نخستین بار به پزشک مراجعه میکند انواع دستگاه ها و کیفیت کاری هرکدام به وی معرفی می شوند تا براساس نیاز و ویژگی ها، مناسب ترین دستگاه لیزر انتخاب شود.

در مورد دستگاه های لیزر باورهای غلط زیادی وجود دارد به همین دلیل بهتر است در جلسه انتخاب دستگاه تمام سوالات مربوط با لیزر موهای زائد از پزشک پرسیده شود، یکی از این باورها سرطان زا بودن دستگاه های لیزر است که البته هنوز موردی در جهت تصدیق این موضوع گزارش نشده است.

عدم استفاده از دستگاه های برنزه

نکته مهم بعدی که پیش از مراجعه برای لیزر موهای زائد باید از آن اطلاع داشت، عدم استفاده از دستگاه های برنزه و حتی برنزه کردن به طور طبیعی و با نور مستقیم خورشید است.

برنزه کردن باعث گرم شدن بیش از حد پوست می شود و چون در زمان استفاده از دستگاه های لیزر و اشعه آن نیز پوست گرم تر از حالت عادی می شود این مشکل موجب عوارضی مانند سوختن پوست و… می شود، همچنین برخی از مواد برنزه موجب ضخیم شدن موهای زائد می شوند که از بین بردن آن ها با لیزر را سخت می کند.

شست و شوی کامل پوست

پیش از مراجعه برای لیزر بهتر است که استحمام کرد، شست و شوی کامل بدن علاوه بر آماده کردن پوست برای لیزر کردن کمک می کند که بوی بدن ناشی از تعریق برطرف شود که این مسئله مراجعه به پزشک را ساده تر می کند.

قطع مصرف داروهای خاص

برخی از داروها باعث حساسیت پوستی شده یا در فولیکول های مو اثر می گذارند، بیمارانی که داروهای خاص مصرف میکنند بهتر است که لیستی از داروهای مصرفی را در اختیار پزشک قرار دهند تا در صورت نیاز به حذف هرکدام از آن ها یا قطع مصرف تا زمان انجام لیزر این اقدام صورت گیرد.

عدم استفاده از برخی لوازم بهداشتی

استفاده از برخی مواد بهداشتی، مراقبتی پوست نیز در زمان لیزر ایجاد مشکل می کنند. به عنوان مثال صابون ها یا کرم های معطر می توانند باعث حساسیت پوستی در واکنش با اشعه لیزر شوند یا برخی کرم های پوشاننده موجب ایجاد یک لایه اضافه روی پوست و موهای زائد می شوند که از بین بردن موی زائد و نفوذ اشعه لیزر را سخت تر می کنند.

عدم استفاده از برخی لوازم بهداشتی
عدم استفاده از برخی لوازم بهداشتی

مراقبت های بعد از انجام لیزر موهای زائد به چه صورت است؟

اقداماتی که بعد از انجام لیزر موهای زائد در جهت مراقبت پوست صورت می گیرند تاثیر بسیار زیادی در نتیجه لیزر دارند. این اقدامات می توانند موجب تسریع ریزش موهای زائد شده یا مانع آن شوند، همچنین در مراقبت از پوست و کاهش عوارض جزئی بعد از لیزر مراقبت های بعدی اهمیت بسیار زیادی دارند. برخی از وظایف بیمار بعد از انجام لیزر در ادامه بیان شده اند.

خنک نگه داشتن پوست

دستگاه لیزر با تولید اشعه موجب تخریب فولیکول ها و ریزش موهای زائد می شود، اشعه در برخورد با پوست ایجاد گرما می کند، به همین دلیل گرم شدن بیشتر پوست بعد از لیزر درمانی می تواند ایجاد سوختگی هایی در سطح پوست کند. به منظور جلوگیری از این مشکل نیاز است که بدن را بعد از لیزر خنک کرد و از گرم کردن آن به خصوص به وسیله دستگاه های گرمایشی به طور جدی خودداری کرد.

جلوگیری از برخورد مستقیم نور خورشید با پوست

بعد از لیزر کردن بهتر است تا 24 ساعت پوست به طور مستقیم در معرض نور خورشید قرار نگیرد. خورشید هم با ایجاد گرما در سطح پوست و هم با تیره کردن پوست تاثیرات منفی در نتیجه لیزر ایجاد خواهد کرد. عملکرد خورشید بعد از لیزر مانند برنزه کردن پیش  از آن است و تمام مضرات برنزه کردن پوست قبل از لیزر با قرار گرفتن در معرض خورشید نیز وجود خواهد داشت.

استفاده از لوسیون های مخصوص

برای برخی افراد که دارای پوست حساسی هستند احتمال سوختگی پوست وجود دارد به همین دلیل پزشک با تجویز لوسیون های مخصوص و مناسب از این مشکل جلوگیری می کنند. عمده لوسیون هایی که به این منظور مورد استفاده قرار می گیرند دارای آلوورا هستند که علاوه بر ایجاد مانع برای سوختگی، باعث خنک شدن سطح پوست نیز می شوند.

پرهیز از استفاده برخی لوازم آرایشی

لیزر کردن پوست را حساس می کند، در این شرایط استفاده از برخی محصولات موجب آسیب به پوست بدن می شوند، از جمله این محصولات می تواند کرم های معطر یا اسپری کردن مستقیم ادکلن روی پوست را مثال زد. بعد از لیزر تا زمانی که تورم استفاده از لیزر هنوز روی پوست وجود دارد باید از استفاده از لوازم آرایشی خودداری کرد.

استحمام

بعد از لیزرر تا 24 ساعت نباید استحمام کرد اما بعد از گذشت این زمان می توان با استفاده از آب و شوینده های طبیعی و بدون مواد شیمیایی خاص حمام کرد. این کار هم برای بهبود پوست و هم برای ریزش موهای زائد مفید می باشد.

اساسا فرآیند لیزر کردن عوارضی نداشته و فرد بعد از انجام آن فرد مشکل خاصی نخواهد داشت و تصوراتی مانند سرطان زا بودن لیزر و… اشتباه است اما عدم رعایت نکات گفته شده ممکن است باعث ایجاد حساسیت های جزئی شوند.

استحمام
استحمام

نتیجه لیزر موهای زائد چه مدت ماندگاری دارد؟

یکی از عواملی که موجب انتخاب لیزر برای رفع موهای زائد به جای دیگر روش ها می شود، تصور ماندگاری دائمی نتایج لیزر و عدم رشد موهای زائد بعد از این روش است.

لیزر کردن می تواند رویش مجدد موها را به تاخیر بیندازد و با ضعیف کردن فولیکول مو موجب شود در رویش بعدی موهای زائد نازک تر و روشن تر بوده و تراکم کمتری نیز داشته باشند اما هیچکدام از روش های رفع موهای زائد امکان برطرف کردن دائمی مو را ندارند. البته عواملی نیز وجود دارند که دوره رویش مجدد موها را به تاخیر می اندازند.

تاخیر در رویش مجدد موی زائد

رویش مجدد موهای زائد بعد از لیزر نسبت به دیگر روش ها با سرعت کمتر و در زمان طولانی تر رخ می دهد، به همین دلیل افرادی که به دنبال حذف دائمی موهای زائد هستند می توانند با تکرار لیزر و استفاده منظم از این تکنیک فاصله رویش را بیشتر کنند.

همچنین نگهداری مناسب از پوست نیز می تواند در به تاخیر انداختن رویش مجدد موثر باشد. به عنوان مثال در صورتی که در فاصله جلسات لیزر از تیغ برای اصلاح استفاده شود احتمال رویش سریع تر موهای زائد وجود دارد. تغذیه و محل زندگی از دیگر عواملی هستند که سرعت رویش مو را کنترل می کنند.

برخی غذاها تعادل هورمون های بدن را به هم می زنند که مصرف آن ها حتی ممکن است منجر به بازسازی فولیکول ها شود، یا زندگی در مناطق گرمسیری موجب تیره کردن پوست افراد می شود و بیشتر افرادی که دارای این رنگ پوست هستند غالبا موهای ضخیم تر و محکم تری دارند و فولیکول ها نسبت به افراد با پوست روشن دیرتر تخریب می شوند.

تاخیر در رویش مجدد موی زائد
تاخیر در رویش مجدد موی زائد

لیزر موهای زائد چه مزایایی دارد؟

امروزه افراد بیشتری متقاضی رفع موهای زائد از طریق لیزر کردن می باشند، این روش نسبت به بسیاری از روش های سنتی که وقت گیر، هزینه بر و غالبا نتیجه بسیار موقتی داشتند مزایای بیشتری دارد.

به خصوص که لیزر موهای زائد را می توان برای کل بدن استفاده کرد اما برخی روش های سنتی تنها برای قسمت هایی خاص کارآمد بودند و امکان استفاده کلی از آن ها وجود نداشت.

مزایای لیزر کردن در کنار بی خطر بودن این روش باعث محبوبیت استفاده از آن شده است. در ادامه به برخی از مهمترین مزایای لیزر کردن اشاره شده است.

صرفه جویی در زمان

نسبت به بسیاری از روش های رفع موهای زائد لیزر کردن در زمان کوتاه تری انجام شده و نتیجه بخش است، هر جلسه لیزر درمانی در بدترین حالت 1 ساعت زمان میبرد و بعد از اولین جلسه نتایج به مرور احساس می شوند در حالیکه برای یک روش سنتی مانند اپیلاسیون نیاز است که ساعت ها وقت صرف کرد که در نتیجه لیزر صرفه جویی خوبی در زمان است.

صرفه جویی در هزینه

دیگر مزیت لیزر کردن صرفه جویی در هزینه هاست. برای انجام لیزر بیمار نیازی به تهیه مواد و… نداشته و تمام کار با دستگاه های مخصوص انجام می شوند ،همچنین به دلیل ماندگاری نتایج لیزر حداقل تا 6 ماه با یکبار انجام این کار و اتمام جلسات می توان تا مدت زیادی از هزینه برای رفع موهای زائد بی نیاز شد.

از بین بردن تمام موهای زائد

در بیشتر روش های رفع موهای زائد تنها موی لایه رویی پوست از بین می رود، در واقع موهایی که رشد کرده و به خارجی ترین لایه رسیده اند در حالیکه در لیزر حتی موهای زیرپوستی نیز نابود می شوند که این مسئله موجب پاکسازی کامل پوست از موهای زائد می شوند.

بدون درد و عوارض

لیزر کردن روشی بدون درد و عارضه است، در این روش موها کشیده نمی شوند بلکه با تخریب فولیکول به طور عادی ریزش می کنند به همین دلیل بیمار هیچ دردی احساس نخواهد کرد، همچنین به دلیل تاثیر اشعه تنها تا لایه های میانی، مشکلاتی  مانند سرطان پوستی و… با استفاده از این روش رخ نخواهند داد.

اثرگذاری مثبت بر پوست

لیزر می تواند پوست را روشن تر کند. یکی از دلایل تیرگی پوست بعد از اصلاح کردن وجود موهای زیر پوستی است که چون در لیزر این موها به طور کامل از بین می روند رنگ پوست نیز بعد از این روش روشن تر می شود.

تاخیر در رویش مجدد موها

در نهایت همان طور که گفته شد لیزر می تواند باعث تاخیر در رویش مجدد موها شود به همین دلیل نسبت به سایر روش ها به صرفه تر می باشد.

تاخیر در رویش مجدد موها
تاخیر در رویش مجدد موها

تفاوت لیزر موهای زائد در زنان و مردان چیست؟

مردان نیز می توانند همانند زنان از لیزر برای رفع موهای زائد استفاده کنند. هرچند دستگاه هایی که برای لیزر موهای زائد به کار می رود چه برای زنان و چه برای مردان مشترک است اما استفاده از این روش در مردان تفاوت هایی با لیزر موهای زائد در زنان به شرح زیر دارد.

تعداد جلسات

اولین تفاوت لیزر موهای زائد در زنان و مردان، تفاوت تعداد جلسات انجام لیزر است. تعداد جلسات لیزر با توجه به رنگ پوست، ضخامت و نوع موها و نوع پوست بیشتر می شود، با توجه به اینکه در مردان فولیکول های مو قوی تر از زنان بوده و غالبا موی ضخیم تری دارند تعداد جلسات کلی برای لیزر یک ناحیه مشترک بیشتر از زنان است.

زمان جلسات

همچنین زمان هر جلسه در مردان بیشتر از زنان است، این مسئله برای اثرگذاری بیشتر اشعه بر فولیکول های موست تا تخریب زودتر و بهتر انجام شود. به علاوه چون اغلب وسعت بدن مردان بیشتر از زنان است ، انجام جلسات لیزر برای آن ها زمان برتر می باشد.

قدرت اشعه

آخرین تفاوت استفاده از لیزر در مردان و زنان، قدرت اشعه ای است که برای انجام این کار مورد استفاده قرار می گیرد. در دستگاه هایی که قابلیت تنظیم قدرت اشعه را دارند معمولا بالاترین میزان تابش برای مردان انتخاب می شود تا نفوذ پذیری به لایه های پوست بهتر انجام شده و تخریب فولیکول ها نیز با کیفیت بهتری صورت گیرد، در غیر اینصورت و در دستگاه های عادی قوی ترین نوع دستگاه برای مردان به کار می رود که البته این مسئله به محل لیزر نیز بستگی دارد.

قدرت اشعه
قدرت اشعه

فرآیند انجام لیزر موهای زائد به چه نحوی می باشد؟

اشعه در لیزر موهای زائد بر رنگدانه های مو اثر می گذارد. به عبارتی رنگدانه ها هستند که اشعه را جذب کرده و سپس موجب تخریب فولیکول مو می شوند، به همین دلیل افرادی که دارای موهای تیره تر هستند نتیجه بهتری از لیزر موهای زائد دریافت می کنند.

در اولین مرحله فرآیند لیزر، فرد برای انجام این کار آماده می شود، مراقبت ها و اقدامات پیش از لیزر در بخش های قبل گفته شده است با این حال به طور مختصر عدم استفاده از دستگاه های برنزه، عدم مصرف برخی داروهای خاص، عدم استفاده از دیگر روش های رفع موهای زائد از جمله اقدامات آمادگی انجام لیزر می باشند، معمولا پزشک دارو یا لوسیونی را برای بی حسی موضعی بیمار پیش از لیزر استفاده می کند تا دردهای احتمالی ناشی از تابش اشعه نیز از بین برود و بعد از این کار از دستگاه برای تاباندن اشعه به فولیکول ها استفاده می شود.

برای انجام لیزر صورت به بیمار عینک های مخصوصی داده می شود

برای انجام لیزر صورت به بیمار عینک های مخصوصی داده می شود که از چشم در برابر اشعه لیزر محافظت کند، همچنین پزشک نیز باید در طول انجام لیزر درمانی از عینک محافظ مخصوص استفاده کند.

پیش از انجام لیزر بهتر است که پوست را با استفاده از تیغ اصلاح کرد تا موهای زائد مانع حرکت درست دستگاه روی سطح پوست نشوند. بعد از اتمام لیزر برای جلوگیری از التهاب پوست و کاهش قرمزی آن لوسیون مخصوصی برای بیمار استفاده می شود و ژل هایی تجویز می شود که استفاده از آن ها پوست را خنک می کند.

برای انجام لیزر صورت به بیمار عینک های مخصوصی داده می شود
برای انجام لیزر صورت به بیمار عینک های مخصوصی داده می شود

آیا لیزر موهای زائد سرطان زاست؟ و باورهای غلط نسبت به لیزر کردن چیست؟

باورهای غلط زیادی در مورد لیزر کردن وجود دارند، این باورها موجب می شوند که علی رغم نتیجه بخش بودن و مزایای زیادی این روش افراد کماکان از روش های سنتی برای رفع موهای زائد استفاده کنند. در ادامه به برخی از این باورها اشاره می کنیم، به خصوص این دغدغه که آیا لیزر موهای زائد سرطان زاست؟ را نیز بررسی خواهیم کرد.

لیزر در آرایشگاه ها

یکی از تصورات غلط نسبت به لیزر کردن عدم نیاز به مراجعه پزشک و انجام این کار در آرایشگاه ها و مراکز اینچنینی است، افراد دارای این باور تصور می کنند که لیزر در کلینیک هزینه زیادی داشته و در آرایشگاه همان کار با هزینه کمتری انجام می شود در حالیکه این طور نیست. لیزر یک کار تخصصی است و برای نتیجه گیری از آن نیاز به بررسی هورمون ها و غدد است.

همچنین انتخاب نوع دستگاه مورد استفاده باید با توجه به نوع و رنگ پوست و کیفیت موهای زائد انجام شود به همین دلیل برای کسب بهترین نتیجه و رفع موهای زائد در کمترین زمان مراجعه به پزشک الزامی است.

آیا لیزر موهای زائد سرطان زاست؟

دیگر باور غلط نسبت به لیزر کردن سرطان زا بودن این روش است. در واقع افراد تصور می کنند چون در این روش نیز همانند دستگاه های ام آر آی و… از اشعه ها استفاده می شود و در برخورد اشعه ها به بدن سرطان یکی از عوارض احتمالی است، لیزر نیز همین عارضه را دارد اما باید گفت این باور کاملا اشتباه است.

اشعه و نوری که در لیزر مورد استفاده قرار می گیرد با دستگاه های تصویربرداری متفاوت است و قدرت بسیار کمتری دارد، نهایت عمق نفوذ این اشعه ها تا لایه ریشه موست و اشعه به لایه های عمیق تر نفوذ نخواهد کرد در نتیجه تاثیری در عملکرد اندام ها نخواهد داشت و تاکنون مورد ابتلا به سرطان به دلیل استفاده از لیزر برای رفع موهای زائد گزارش نشده است.

لیزر و نازایی

دیگر باوری که در مورد لیزر کردن وجود دارد نازایی در اثر استفاده از این روش به خصوص در لیزر اندام جنسی یا بیکینی است. بسیاری از افراد تصور می کنند که لیزر این ناحیه عملکرد تخمدان ها را تحت تاثیر قرار داده و قدرت باروری فرد را کاهش می دهد،

در ادامه این باور حتی بیان می شود که لیزر نباید توسط دختران مجرد یا زنان بدون فرزند انجام شود تا اختلالی در باروری آن ها ایجاد نشود. این باور نیز با توجه به عمق نفوذ اشعه ها کاملا اشتباه است و لیزر اثر مخربی بر رحم و تخمدان ها نخواهد گذاشت.

لیزر و دردهای شدید

استفاده از لیزر عمدتا بدون درد است و در برخی افراد که آستانه تحمل درد آن ها بسیار پایین است تنها مقداری درد در زمان استفاده از دستگاه استفاده می شود که گاهی این درد ناشی از حرارت است و به اشتباه توسط گیرنده های پوستی به عنوان درد شناسایی می شود بنابراین لیزر نه روشی کاملا بدون درد و نه با دردهای بسیار شدید است. امروزه نیز برای کاهش عوارض و دردهای حین و بعد از لیزر از لوسیون های خنک کننده مخصوص یا بیحسی موضعی استفاده می شود.

کیفیت بهتر لیزر خانگی

آخرین باور غلط در مورد لیزر کردن تاثیر بیشتر لیزر در خانه نسبت به لیزر در کلینیک های درمانی است. بسیاری از افراد عقیده دارند انجام این کار در خانه با صبر و حوصله می تواند نتیجه بخش تر باشد در حالیکه لیزر یک کار تخصصی است که نیاز به انجام توسط شخص با تجربه دارد همچنین دستگاه هایی که برای لیزر خانگی استفاده می شوند قدرت بسیار کمتری از دستگاه های کلینیکی دارند.

کیفیت بهتر لیزر خانگی
کیفیت بهتر لیزر خانگی

انجام لیزر برای رفع موهای زائد ممکن است با چه عارضه هایی همراه باشد؟

لیزر موهای زائد یکی از کم عارضه ترین روش های رفع موهای زائد است که معمولا با درد اندک و مشکلات کم بعد از انجام این کار همراه است. همچنین تا بحال مشکل اساسی و جدی توسط افرادی که از این روش درمانی استفاده می کنند گزارش نشده است با این حال عوارض اندکی برای این روش وجود دارد که تنها در برخی افراد بروز می کند.

عوارض لیزر موهای زائد

شایع ترین عارضه بعد از لیزر موهای زائد قرمزی و تورم پوست است. این عارضه معمولا در افرادی ایجاد می شود که پوست حساسی داشته و بیشتر در ناحیه موهایی دیده می شود که فولیکول آن ها مقاوم تر بوده اند.

رفع این عارضه بسیار ساده است و با استفاده از لوسیون های مخصوص و خنک کردن پوست می توان التهاب را خیلی زود کاهش داد، هرچند که تورم ناشی از استحکام فولیکول بدون انجام هیچ اقدام خاصی نیز ظرف 48 ساعت از بین می رود.

دیگر عارضه ای که ممکن است در برخی افراد بروز کند سوختگی با پایین تر درجه در پوست برخی افراد است که عموما دو علت دارد یا لیزر در مرکز غیر حرفه ای انجام شده چون تمام مراکز حرفه ای امروزه از لوسیون خنک کننده پیش و پس از کار استفاده می کنند یا پوست زمینه سوختگی و حساسیت های اینچنینی را پیشتر داشته است، اما مشکلاتی مانند سرطان زا بودن و… تنها یک شایعه است.

عوارض لیزر موهای زائد
عوارض لیزر موهای زائد

در لیزر موهای زائد، موهای هدف از چه نوعی هستند؟

نگرانی مهم بسیاری از افرادی که با روش  لیزر آشنایی ندارند از بین رفتن موهای اصلی بدن مانند موی سر، مژه ها و ابرو در اثر استفاده از لیزر است، به خصوص برخی افراد تصور می کنند که با استفاده از لیزر ریزش موی سر در آن ها بیشتر می شود به همین دلیل استفاده از این روش را به تاخیر می اندازند. اگر این مشکل دغدغه شما نیز هست، در این بخش با معرفی نوع مویی که در لیزر مورد هدف قرار می گیرد نگرانی شما را کاهش خواهیم داد.

موهای از بین رفته در لیزر

همان طور که در ابتدا گفته شد از زمان تولد سطح بدن با مو پوشیده شده است، موها در تمام عمر یکسان و دارای یک وضعیت نیستند و در گذر زمان مو تیره تر و ضخیم تر می شود.

اولین نوع موهای بدن موی لانگوست که در دوران جنینی و در شکم مادر سطح بدن را می پوشاند، این مو پیش از زایمان ریزش می کند و تنها در نوزادانی که تولد زودتر از موعد دارند ممکن است بخشی از بدن دارای این مو باشد.

موی بعدی موی ولوس است که از نوزادی به صورت کرک های نرم رویش دارد و ممکن است در بزرگسالی نیز وجود داشته باشد که بسته به عوامل ژنتیکی دارد.

موهای ترمینال آخرین نوع مو در بدن هستند که ضخیم تر و تیره تر بوده و بعد از سن بلوغ یا حین آن در بدن رویش دارند و هدف اصلی در لیزر کردن می باشند و به دلیل تفاوت ساختاری با موی سر تنها این موها با لیزر از بین می روند.

موهای از بین رفته در لیزر
موهای از بین رفته در لیزر

پوست چه تاثیری در لیزر موهای زائد دارد؟

در ادامه مقاله آیا لیزر موهای زائد سرطان زاست؟ به یکی از پرسش های مهم در زمینه لیزر کردن که تاثیر پوست به خصوص رنگ آن در نتیجه لیزر است، خواهیم پرداخت. یکی از موارد اثرگذار بر نتیجه و کیفیت استفاده از لیزر برای رفع موهای زائد پوست است. هم رنگ و هم نوع پوست در ریزش سریع تر موهای زائد اثرگذار می باشند.

معمولا افرادی که دارای پوست تیره هستند، به دلیل همرنگ بودن تقریبی رنگدانه ها با پوست آن ها و عمق بیشتر فولیکول موهای زائد دیرتر از لیزر نتیجه می گیرند و برای رفع کامل موهای زائد نیاز به تعداد جلسات بیشتری دارند در حالیکه افراد دارای پوست روشن بهتر از این روش نتیجه می گیرند.

البته این مسئله تا حد زیادی به دستگاه انتخابی نیز بستگی دارد، برخی دستگاه ها با قدرت و عمق نفوذ بیشتر فرآیند رفع موهای زائد را با کیفیت بهتری انجام می دهند. البته به دلیل اینکه قدرت بیشتر اشعه می تواند موجب سوختگی پوست شود انتخاب دستگاه و اقداماتی که از این عارضه جلوگیری می کند حتما باید تحت نظر پزشک انجام و رسیدگی شود.

پوست چه تاثیری در لیزر موهای زائد دارد؟
پوست چه تاثیری در لیزر موهای زائد دارد؟

استفاده از لیزر موهای زائد برای چه افرادی ممنوع است؟

لیزر کردن برای برخی افراد که مبتلا به مشکلات خاص بوده یا از داروهای هورمونی استفاده می کنند تا زمان برطرف کردن مشکل و قطع مصرف دارو و ایجاد وقفه تا زمان لیزر ممنوع می باشد.

از جمله گروه هایی که بهتر است لیزر موهای زائد را تا زمان تایید پزشک به تعویق بیندازند می توان به افرادی اشاره کرد که به بیماری های هورمونی مبتلا هستند، اختلالات هورمونی معمولا رشد موهای زائد را افزایش می دهد، این مشکل در زنان باعث ایجاد موهایی مردانه در بدن می شود.

همچنین افرادی که به بیماری های پوستی مانند زخم، زگیل، عفونت و… مبتلا هستند نیز برای عدم گسترش این مشکلات بهتر است از لیزر برای رفع موهای زائد تا زمان درمان کامل استفاده نکنند. پزشکان معمولا استفاده از لیزر را برای بیماران با مشکل پوستی، چند ماه بعد از درمان کامل توصیه می کنند تا از عدم بازگشت مشکل اطمینان حاصل کنند.

استفاده از لیزر موهای زائد برای چه افرادی ممنوع است؟
استفاده از لیزر موهای زائد برای چه افرادی ممنوع است؟

چرا بعد از لیزر موهای زائد مجددا رشد می کنند؟

همان طور که در بخش های قبل گفته شد هیچ کدام از روش های رفع موهای زائد دائمی نیست و در برخی روش ها مانند لیزر تنها سرعت رشد مو کمتر شده و تراکم و نوع مویی که مجددا رشد می کند متفاوت خواهد بود که این مسئله باعث کم شدن مشکل موهای زائد می شود.

دلیل این مشکل و رویش مجدد موهای زائد، توانایی بدن در تولید مجدد فولیکول هاست، این مشکل به خصوص در افرادی که به بیماری های هورمونی و اختلال غدد مبتلا هستند بیشتر دیده می شود اما مزیت استفاده از لیزر در این وضعیت تضعیف فولیکول ها حتی فولیکول هایی که مجددا تولید می شوند می باشد که موهای رشد یافته جدید را به شدت ضعیف، کمرنگ و نازک می کند و در موارد زیادی مو حالت کرکی مانند خواهد داشت.

چرا بعد از لیزر موهای زائد مجددا رشد می کنند؟
چرا بعد از لیزر موهای زائد مجددا رشد می کنند؟

برای جلوگیری از عوارض احتمالی لیزر موهای زائد بهترین بازه زمانی هر جلسه به چه صورت است؟

یکی از عارضه های لیزر که به آن پیشتر اشاره شد التهاب پوست و قرمز شدن پوست است که در محل فولیکول های تخریبی بیشتر رخ می دهد.

این عارضه در افراد دارای پوست حساس و افراد دارای پوست تیره که برای از بین بردن موی زائد نیاز به دستگاه های قوی تر دارند بیشتر دیده می شود، هرچند با استفاده از ژل های مخصوص خنک کننده حین استفاده از دستگاه تا حد زیادی از عوارض اینچنینی جلوگیری می شود اما با رعایت فاصله مناسب جلسات و انجام مرتب آن ها می توان این عارضه را کمتر کرد،

با انجام هر هفته یکبار لیزر پوست به فرآیند اینکار عادت می کند و حساسیت های پوستی تا حد زیادی کاهش پیدا می کنند همچنین این فاصله برای درمان عارضه های احتمالی پوست و استراحت پوست تا جلسه بعدی بسیار مناسب می باشد.

برای جلوگیری از عوارض احتمالی لیزر موهای زائد بهترین بازه زمانی هر جلسه به چه صورت است؟
برای جلوگیری از عوارض احتمالی لیزر موهای زائد بهترین بازه زمانی هر جلسه به چه صورت است؟

لیزر موهای زائد چه مقدار زمان می برد؟

در آخرین بخش مقاله آیا لیزر موهای زائد سرطان زاست، در مورد مدت زمان هر جلسه لیزر درمانی توضیحاتی ارائه خواهیم داد. به طور کل لیزر به دو صورت موضعی و فول بادی انجام می شود.

لیزر فول بادی یا لیزر کل بدن فرآیندی است که طی آن تمام بدن تحت اشعه لیزر قرار گرفته و در یک دوره درمانی کل بدن پاکسازی می شود این فرآیند بین 6 تا 8 هفته بسته به جنسیت و نوع موهای زائد زمان می برد که هر جلسه آن نیز حدودا 45 تا 60 دقیقه زمان خواهد برد.

نوع دوم یا موضعی لیزر موهای زائد زمانی است که فرد تنها برای لیزر کردن یکی از بخش های بدن مانند لیزر دست ها، یا لیزر پا ها، یا در مردان لیزر صورت اقدام می کند. این نوع بسته به وسعت محل بین 2 تا 4 هفته زمان میبرد و هر جلسه مانند لیزر فول بادی نهایتا یک ساعت خواهد بود.

لیزر موهای زائد چه مقدار زمان می برد؟
لیزر موهای زائد چه مقدار زمان می برد؟

از اینکه تا انتهای پست آیا لیزر موهای زائد سرطان زاست؟ با ما همراه بودید متشکریم و امیدواریم از خواندن مقاله آیا لیزر موهای زائد سرطان زاست؟ بهره کافی را برده باشید.

آیا با سابقه تخصصی بسیار درخشان دکتر افسانه زرگنج فرد آشنا هستید؟

ورودی سال 1361 به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران

دریافت برد تخصصی زنان و زایمان در سال 1373 از دانشگاه شهید بهشتی

12 سال سابقه در هیئت علمی در دانشگاه علوم پزشکی اراک

تجربه موفق از سال 74 در زمینه بیماری های زنان , زایمان , نازایی  و رفع مشکلات جنسی از جمله واژینیسموس

سالها سابقه کار ( از سال ۸۶) در زمینه : لیزر موهای زائد , تزریق ژل, بوتاکس صورت , کاشت نخ

سالها سابقه کار (از سال ۹۴) در زمینه زیبایی های زنان با لیزر مونالیزا

لابیاپلاستی

برطرف نمودن خشکی واژن

رفع تیرگی واژن

روش های ارتباط با زر کلینیک:

آدرس: تهران – میدان هروی – برج هروی – ورودی B – طبقه دوم – واحد 202

شماره تماس: 161 930 22 021

09127379893

اینستاگرام: dr_zarganj

ایمیل: info@drzarganj.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با یک کلیک تماس بگیرید