آیا تنبلی تخمدان همیشگی است
در این مقاله به این موضوع خواهیم پرداخت که آیا تنبلی تخمدان همیشگی است ؟
در مقاله پیش رو تحت عنوان آیا تنبلی تخمدان همیشگی است، قصد داریم که شما را به طور کامل با معضل تنبلی تخمدان آشنا کرده و به مطالب مرتبط با این موضوع بپردازیم.
برای کسب اطلاعات لازم در مورد درمان تنبلی تخمدان می توانید به زر کلینیک مراجعه کنید و یا با شماره تلفن این کلینیک تماس بگیرید.
به طور کلی در رابطه با تنبلی تخمدان باید بگوییم که این معضل یک بیماری زنانه به حساب می آید. همچنین باید به بیان این نکته نیز بپردازیم که متاسفانه معضل تنبلی تخمدان نوعی بیماری شایع در میان افراد می باشد
و می تواند مشکلات و معضلات بسیاری را به همراه داشته باشد. تنبلی تخمدان را باید معضلی دانست که در آن بدن قادر نخواهد بود که فرآیند تخمک گذاری را به صورت طبیعی و منظم انجام دهد.
مراجعه به پزشک
به شما توصیه اکید می کنیم که اگر علائمی را مبنی بر این که به این معضل دچار شده اید مشاهده نمودید، آن را جدی گرفته و سریعا به پزشک مراجعه نمایید.
اگر شما نیز جزو افرادی هستید که به معضل تنبلی تخمدان دچار شده اید، به شما توصیه می کنیم که به مرکز درمانی معتبر با کادری مجهز مانند زر کلینیک مراجعه کرده و اقدام به درمان خود کنید.
مجموعه زر کلینیک با مدیریت خانم دکتر زرگنج فرد، از معتبرترین مراکز درمانی در این زمینه به حساب می آید.
در ادامه مقاله آیا تنبلی تخمدان همیشگی است، برای آشنایی بیشتر شما با این معضل به سوالات گوناگون، پاسخی جامع و کامل خواهیم داد. لطفا ما را تا انتهای مقاله همراهی نمایید.
تنبلی تخمدان چیست؟
در این مقاله سعی داریم که ابتدا شما را به طور کامل با معضل تنبلی تخمدان آشنا سازیم و پس از آن به این پرسش که آیا تنبلی تخمدان همیشگی است؟ پاسخی کامل دهیم.
در رابطه با تنبلی تخمدان باید اینگ ونه گفت که به طور کلی بانوان از لحاظ فیزیولوژیک و همچنین جنسیت با برخی اختلالات روبرو هستند که صرفا مختص بانوان است.
از خطرناک ترین اختلالات که سلامتی بانوان را به شدت تهدید می کند، معضل تنبلی تخمدان است. این معضل را باید به نوعی یک اختلال جنسی در بانوان دانست که البته تنبلی تخمدان باعث ناباروری در زنان نیز خواهد شد.
شایعترین علت ناباروری در بانوان را باید تنبلی تخمدان دانست. البته لازم است تا این نکته را بیان کنیم که با توجه به پیشرفت های روز افزون علمی در زمینه ناباروری، اختلالاتی که از طریق تنبلی تخمدان پیش می آید، تا حدود بسیار زیادی درمان می شود.
پیشنهاد می کنیم از پست بهترین دکتر زنان برای کیست تخمدان دیدن کنید.
تنبلی تخمدان را به طور کلی باید معضل یا اشکالی هورمونی دانست
تنبلی تخمدان را به طور کلی باید معضل یا اشکالی هورمونی دانست که معمولاً بانوان و یا زنان بارور ممکن است در سنین ۱۵ تا 44 سالگی دچار این مشکل شوند.
در رابطه با خود تنبلی تخمدان باید این گونه شرح داد که در بخش های مختلف تخمدان بانوان امکان این هست که کیسه هایی که حاوی مایعات هستند، ایجاد شده و در بدن شروع به تکثیر پیدا کند.
کیسه هایی که در تخمدان شروع به شکل گیری می کنند، مشکلات بسیاری را به همراه خواهند داشت و مشکلاتی مانند رشد زیاد موهای زائد بدن و همچنین به هم ریختن دوران سیکل ماهانه و … را به همراه خود خواهد داشت.
انواع تنبلی تخمدان به چه صورت است؟
در این بخش از این مقاله نیز ابتدا به این موضوع که آیا تنبلی تخمدان انواع مختلفی دارد یا نه خواهیم پرداخت و پس از آن به موضوع اصلی که همان آیا تنبلی تخمدان همیشگی است، خواهیم پرداخت.
در رابطه با تنبلی تخمدان باید بگوییم که جزو آن دسته از بیماری ها محسوب نمی شود که شامل انواع مختلفی باشد و به طور کلی یک نوع پلی استیک داریم.
اما موردی که در رابطه با این بیماری باید بدانیم این است که انواع تنبلی تخمدان بر اساس شدت درگیر کردن فرد شناخته می شود که معمولا می گویند فرد دچار تنبلی تخمدان خفیف یا شدید شده است. هر کدام از این موارد، علائم و موارد مربوط به خود را دارا است.
چنانچه فکر می کنید که دچار معضل تنبلی تخمدان شده اید و می خواهید بدانید که آیا تنبلی تخمدان همیشگی است، به شما توصیه می کنیم که به مرکز درمانی معتبری مانند زر کلینیک مراجعه فرمایید و پس از آن به پزشک معتبر و با تجربه ای که در این زمینه فعالیت دارد به نام دکتر زر گنج فرد مراجعه فرمایید.
در ادامه به چند دسته بندی از تنبلی تخمدان که بر اساس شدت این بیماری دسته بندی شده است، می پردازیم.
کیست ساده یا فیزیولوژی:
یکی از انواع کیست های مربوط به تنبلی تخمدان، کیست های فیزیولوژیک یا همان ساده محسوب می شوند که این نوع کیست را به عنوان ساده ترین کیست در این بیماری می شناسند.
کیست فیزیولوژیک معمولاً از طریق مصرف برخی از داروهای تحریک کننده تخمک گذاری و یا تخمک گذاری عادی به وجود آمده و تشکیل می شود.
از نشانه های مربوط به وجود این کیست می توان به تاخیر در عادت ماهانه اشاره داشت که جزو نشانه های اصلی این نوع کیست تخمدانی می باشد.
در رابطه با اندازه این گونه از کیست ها باید بگوییم که به طور معمول کوچکتر از ۸ سانتیمتر هستند.
برای درمان معمولاً نیاز به دارو نیست و در طی خونریزی بدن در رابطه با عادت ماهانه، این نوع کیست از بدن خارج خواهد شد. اما چنانچه این کیست در بدن رشد کند، می تواند موجب ایجاد خونریزی داخل شکمی و یا پیچ خوردگی در لوله های فالوپ تخمدان شود.
در این صورت فرد باید به طوری جدی برای درمان خود اقدامات لازم را انجام دهد چرا که ممکن است عوارض بسیاری را به همراه داشته باشد. از عوارض اصلی کیست تخمدان ساده می توان به مواردی مانند ایجاد چسبندگی و همچنین کاهش احتمال حاملگی در فرد اشاره داشت.
کیست غیر فیزیولوژیک یا همان کیست اندومکسیوما:
نوع دیگری از کیست های مربوط به تنبلی تخمدان را می توان کیست غیر فیزیولوژیک دانست.
در این نوع از کیست تخمدان، معمولاً فرد در هر عادت ماهانه خود کیست تخمدان مربوطه را در مخاط رحم خود می بیند. تغییر فیزیولوژیک مایعات خونی وجود دارد که به طور معمول توانایی رشد را دارا هستند و به این علت است که نمی توانند به سادگی از بدن دفع شوند.
کیست های غیر فیزیولوژیک امکان این را دارند که برای فرد مشکلات و معضلاتی را پدید آورند.
معمولاً در کیست های غیر فیزیولوژیک، درمان از طریق دارو انجام نمی شود چرا که تنها راه موجود برای برداشتن این نوع از کیست ها جراحی است. چنانچه قصد درمان تنبلی تخمدان را دارید، به شما توصیه می شود به مرکز درمانی زر کلینیک و همچنین دکتر زر گنج فرد مراجعه فرمایید.
کیست فانکشنال:
نوع دیگر کیست تخمدان، کیست فانکشنال است که بر اساس گفته متخصصان مربوط به این حوزه، جزو شایعترین کیست های تخمدانی محسوب می شود که البته این نوع از کیست ها در مسیر تخمک گذاری به وجود آمده که خود به دو نوع تقسیم می شود.
نوع اول کیست های مربوط به فانکشنال را می توان کیست فولیکولی نامید.
در این نوع کیست؛ در طی فرآیند تخمک گذاری در روز چهاردهم، فولیکول ها عمل رهاسازی تخمک را انجام نمی دهند و تخمک را درون خود نگه می دارند.
هنگامی که مایعات داخل این فولیکول جمع بشوند، کیست هایی ایجاد می شود که این کیست ها را تحت عنوان کیست فولیکولی می شناسند.
نوع دوم کیست های مربوط به فانکشنال، کیست کورپوس لوتئوم است
نوع دوم کیست های مربوط به فانکشنال، کیست کورپوس لوتئوم است. در این نوع از کیست؛ تخمدان طی فرایند تخمک گذاری، فولیکول تخمک را آزاد می کند اما این موضوع در صورتی است که فولیکول به درستی تجزیه نشده است و داخل آن از خون و مایعات پر شده و در طی این روند تبدیل به کیست می شود.
این نوع کیست را در علم پزشکی با نام دیگری به نام کیست جسم زرد نیز می نامند.
اما از علائم و نشانه هایی که مربوط به کیست فانکشنال است، باید بگوییم درد در ناحیه پایین شکم به خصوص در اواسط عادت ماهیانه فرد، تأخیر در زمان شروع عادت ماهانه، خونریزی غیر طبیعی که منظور همان زمانی غیر از زمان طبیعی عادت ماهانه است و همچنین درد شدید و ناگهانی که این درد معمولا با حالت تهوع و استفراغ همراه است را می توان از علائم مربوط به این کیست دانست.
کیست اندومتریوما:
یکی دیگر از انواع کیست تخمدان را می توان کیست اندومتریوما دانست.
در این نوع از کیست، می توان گفت که به طور کلی این کیست ارتباطی به فولیکول و فرآیند تخم گذاری نداشته و صرفاً در اثر رشد سلول های اندومتر تشکیل شده و به وجود می آید.
این نوع از کیست که همان کیست اندومتریوما است، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد و معمولاً تنها راه درمان آن انجام جراحی است.
اما این نوع کیست ممکن است که گاهاً موجب به وجود آمدن شرایطی پس از انجام جراحی شود که این نوع کیست پس از انجام عمل جراحی مجدد در بدن فرد به وجود می آید. به همین دلیل پیگیری توسط فردی که دچار این معضل شده است، حتی پس از انجام عمل جراحی بسیار مهم می باشد.
از علائم مربوط به این کیست می توان به مواردی مانند درد لگنی و همچنین قاعدگی نامنظم اشاره داشت و فردی که دچار این معضل شده است، باید بداند در صورتی که به درمان این بیماری نپردازد، در آینده با نازایی روبرو خواهد شد.
اگر شما هم از آن دسته از افرادی هستید که دچار این معضل شده اید، به شما توصیه می شود که برای درمان خود به مرکز درمانی زر کلینیک و همچنین پزشک معتبر و با تجربه ای مانند دکتر زر گنج فرد مراجعه فرمایید.
با ادامه نوشتار آیا تنبلی تخمدان همیشگی است، همراه شما هستیم.
تخمدان پلی کیستیک:
این نوع از کیست تخمدان را باید حالتی دانست که در آن کیست های کوچک یا همان فولیکول های کوچک پر شده با مایع به احاطه تخمدان می پردازد و از این طریق مانع عملکرد صحیح تخمدان می شوند.
از شایع ترین نشانه های ابتلا به تخمدان پلی کیستیک می توان به مواردی مانند بی نظمی عادت ماهانه یعنی همان طولانی شدن فاصله بین دو قاعدگی اشاره کرد.
از دیگر نشانه های مربوط به این بیماری می توان به رشد موهای زائد بدن اشاره داشت که علت آن نیز افزایش هورمون های مردانه در بدن است و همچنین زیاد شدن جوش و آکنه در صورت و بدن از دیگر نشانه های این معضل است.
علت شکل گیری این نوع کیست تخمدان را می توان اختلال در تولید هورمون اندروژن که نوعی هورمون مردانه است و باعث رویش موهای زائد در زنان می شود دانست. تولید انسولین زیاد در بدن، چاقی شدید و وراثت از دیگر عوامل مربوط به شکل گیری این کیست می باشند.
اما عوارض تخمدان پلی کیستیک را می توان نازایی، سقط جنین یا زایمان زودرس، دیابت بارداری، سندروم متابولیک، مشکلات تنفسی در خواب، افسردگی و اضطراب، خونریزی غیر طبیعی در رحم و سرطان اندومتریال دانست.
تنبلی تخمدان در حالت کلی به چه شکل صورت می گیرد؟
در رابطه با تنبلی تخمدان که با نام pcos و یا سندرم تخمدان پلی کیستیک شناخته شده است، نوعی بیماری است که بدن بانوان در حالت عادی برای آزاد سازی تخمک تنبل شده اند و تخمدان توانایی انجام این کار را از دست می دهد.
بدن بانوان به طور معمول ماهانه فرایند تخمک گذاری را انجام می دهد. این روند به شکلی است که یک فولیکول در تخمدان شروع به رشد می کند و پس از آن تولید هورمون انجام شده، در نهایت تخمک های داخل فولیکول آزاد خواهند شد.
این روند در بانوانی که دچار تنبلی تخمدان یا همان پلی کیستیک شده اند، به گونه ای عمل می کند که به جای تولید یک فولیکول بزرگ، تعداد بسیاری فولیکول کوچک تولید می شود و این روند موجب این می شود که تعادل هورمونی در بدن بانوان به هم بخورد و از روند عادی خود تا حدود بسیاری فاصله بگیرد.
چنانچه بدن از روند طبیعی خود بر اثر تنبلی تخمدان خارج شود، تخمک گذاری نیز از مسیر و روند طبیعی و ماهانه خود خارج می شود و همین معضل موجب این می شود که افراد نتوانند باردار شوند و با مشکلاتی کاملا جدی مواجه شوند.
اگر شما نیز جزو آن دسته از اشخاصی هستید که فکر می کنید دچار این معضل شده اید، حتما در اولین فرصت به مرکز درمانی معتبری مانند زر کلینیک و دکتر زر گنج فرد مراجعه فرمایید.
شما در حال مطالعه مقاله آیا تنبلی تخمدان همیشگی است، می باشید.
علائم تنبلی تخمدان کدامند؟
در رابطه با علائم تنبلی تخمدان یا همان pcos نیز باید گفت که در هر دوره ای از مقاطع زندگی بانوان از شروع بلوغ و یا زمانی که فرد در دوران یائسگی به سر می برد، ممکن است دچار معضل تنبلی تخمدان شود.
اما طی تحقیقات ارائه شده معمولا بانوانی که در دوران بارداری خود دچار معضلات و مشکلاتی می شوند، در ۲۰ یا ۳۰ سالگی خود به این بیماری نیز مبتلا می شوند و علائم مربوط به تنبلی تخمدان در این افراد تا حدود بسیار زیادی ظاهر می شود.
برای مثال می توان گفت که معمولاً در زمانی که بانوان نظم مربوط به چرخه قاعدگی خود را از دست می دهند و یا رشد بیش از حد موهای زائد در صورت و بدن خود دارند، می توانند تا حدودی نگران این موضوع باشند که به معضل تنبلی تخمدان دچار شده اند.
البته نکته ای که باید به بیان آن بپردازیم این است که علائم مربوط به تنبلی تخمدان یا همان بیماری pcos از نظر شدت و همچنین نوع نشان دادن خود به صورتی متفاوت عمل می کند و در نتیجه نمی توان گفت که علائم این بیماری برای همگان به طور یکسان است.
دلایل ابتلا به تنبلی تخمدان چه هستند؟
این قسمت از مقاله ابتدا به موضوع دلایل ابتلا به تنبلی تخمدان می پردازیم و پس از آن مورد اصلی که همان آیا تنبلی تخمدان همیشگی است را بررسی خواهیم کرد.
د رابطه با این موضوع باید بگوییم که متخصصان هنوز هم در مورد مسائلی که موجب ابتلا به تنبلی تخمدان می شود، به دلایل مطمئن نرسیده اند
اما این مورد گفته شده است که سطح بالای هورمون مردانه موجب می شود که تخمدان ها از تولید هورمون های خود فاصله بگیرد و عمل طبیعی خود را انجام ندهند.
در نتیجه این موضوع، تخمدان ها نمی توانند تخم را در حالت معمول خود تشکیل دهند و باعث به وجود آمدن معضل تنبلی تخمدان که خود عوارض بسیاری را به همراه دارد، می شود.
در پی تحقیقاتی که متخصصان انجام داده اند، عواملی مانند ژنتیک، دیابت و التهابات را دلایلی برای تولید اضافه اندروژن دانسته اند.
مسائل ژنتیکی:
در پی تحقیقاتی که متخصصان انجام داده اند، به این مورد دست یافتند که تنبلی تخمدان می تواند مشکل ارثی باشد چرا که به احتمال زیاد ژن های زیادی توانایی این را دارند که در ابتلا به این بیماری به طور چشمگیری دخیل باشند.
مقاومت نسبت به انسولین:
طبق آمارهای به دست آمده می توان گفت که حدوداً ۷۰ درصد از بانوانی که مبتلا به تنبلی تخمدان هستند، توانایی استفاده از انسولین را ندارند چرا که بدن مقاومت نشان می دهد.
این موضوع بدان معنا است که سلول های آن ها توانایی این را ندارند که به درستی از انسولین بهره ببرند. پانکراس، وظیفه تولید هورمون انسولین را در بدن به عهده دارد تا از این طریق به بدن کمک کند قند موجود در غذا را به عنوان انرژی استفاده کند.
اما زمانی که سلول ها توانایی این را نداشته باشند که به درستی از انسولین ساخته شده توسط پانکراس بهره ببرند، نیاز بدن به انسولین تا حدود زیاد و چشمگیری افزایش پیدا می کند.
پانکراس که مسئول این موضوع است، سعی در تولید انسولین بیشتری می کند تا بتواند نیاز بدن را جبران کند اما در پی عملکرد بیشتر پانکراس، انسولین اضافه تخمدان ها را تحریک می کند تا از این طریق به تولید بیشتر هورمون مردانه در بدن بانوان بپردازند.
چاقی را می توان یکی از اصلی ترین دلایل مقاومت بدن نسبت به استفاده از انسولین دانست. مقاومت نسبت به انسولین و چاقی توانایی این را دارند که احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ را در فرد تا حدود بسیاری افزایش دهند.
التهاب:
معمولاً بانوانی که به تنبلی تخمدان مبتلا شده اند، التهابات زیادی در بدن خود دارند.
چاقی را نیز می توان یکی از عوامل مهم برای افزایش التهابات در بدن دانست. تحقیقات انجام شده توسط متخصصان مربوط به این حوزه نشاندهنده این است که التهاب توانایی این را دارد که سطح اندروژن را در بدن فرد افزایش دهد.
اما به طور کلی باید گفت که متخصصان در رابطه با دلایل اصلی ابتلا به پلی کیستیک، اطلاعات کامل و دقیقی ندارند.
اما طبق مواردی که تا به امروز متوجه آن شده اند، می گویند که عواملی مانند ژنتیک، مقاومت به انسولین و التهاب در بدن موجب به وجود آمدن این موضوع خواهند شد.در ادامه مبحث آیا تنبلی تخمدان همیشگی است، به میزان شیوع این عارضه می پردازیم. با ما بمانید.
میزان شیوع تنبلی تخمدان تا چه حد است؟
در رابطه با میزان شروع معضل تنبلی تخمدان باید بگوییم که بیماری تنبلی تخمدان یا همان تخمدان پلی کیستیک مانند بیماری دیابت بالاترین مقدار شیوع را به خود اختصاص داده است و جالب است بدانید که این دو بیماری با یکدیگر در ارتباط هستند.
طبق آمارهای ارائه شده؛ از میان هر چهار خانم، حداقل یک نفر مبتلا به تنبلی تخمدان می شود. طبق این آمار می توان گفت که ۲۵ درصد از بانوان به طور حتم به این معضل دچار می شوند که باید گفت این آمار نگران کننده و بسیار بالا است.
زمانی که نوزاد دختری چشم به جهان می گشاید، میلیون ها تخمک در تخمدان او وجود دارد
با توجه به مطالب گفته شده می توان گفت که زمانی که نوزاد دختری چشم به جهان می گشاید، میلیون ها تخمک در تخمدان او وجود دارد که بعد از رسیدن به بلوغ انتظار می رود که هر ماه در وسط سیکل روز چهاردهم، یک تخمک آزاد شود.
بانوانی که مبتلا به تخمدان پلی کیستیک هستند، داخل یک کیست یا کیسه، این تخم شروع به بزرگ شدن می کند و در پی این عمل باید گفت که تخمک آزاد نخواهد شد.
بنابراین درون تخمدان مانده و بعد از گذشت مدتی، تخمدان پر از کیست های ریز می شود.
شاید تخمدان از نظر اندازه و یا حجم خود بزرگ نشده باشد اما یک جدار ضخیم از این کیست ها که آن را به عنوان تخمدان صدفی هم می شناسند، دور آن را فرا گرفته و در هر صورت نمی گذارد تخمکی آزاد شود. افرادی که مبتلا به بیماری پلی کیستیک یا همان تنبلی تخمدان شده اند، تخمک دارند ولی تخمک ها نابارور هستند و نمی توانند آزاد شوند.
اگر شما نیز جزو افرادی هستید که به بیماری تنبلی تخمدان دچار شده اید، بهتر است برای درمان خود به مرکز درمانی زر کلینیک و دکتر زر گنج فرد مراجعه کنید و با اطمینان کامل، مراحل درمان خود را دنبال فرمایید.
تنبلی تخمدان به چه شکل تشخیص داده می شود؟
در این قسمت از مقاله، ابتدا به چگونگی شکل گیری تنبلی تخمدان خواهیم پرداخت و پس از آن به سوال آیا تنبلی تخمدان همیشگی است، پاسخ می دهیم.
در رابطه با تشخیص درست و به موقع عارضه تنبلی تخمدان، به افراد توصیه می شود که به محض مشاهده علائم ذکر شده، به زر کلینیک مراجعه نموده و تحت نظر خانم دکتر زر گنج فرد قرار گرفته و به هیچ عنوان اقدام به خود درمانی نکنند.
چنانچه فرد مراجعه کننده برخی از نشانه هایی که به آن اشاره خواهیم کرد را داشته باشد، پزشک متخصص زنان و زایمان می تواند تشخیص دهد که آیا به تنبلی تخمدان دچار شده است و آیا تنبلی تخمدان همیشگی است یا خیر.
این موارد عبارتند از چرخه قاعدگی نامنظم، داشتن کیست یا کیست های تخمدان و مورد آخر یعنی برخورداری از سطح بالای هورمون های مردانه. جدا از موارد ذکر شده؛ برخی دیگر از موارد مانند سابقه بیماری وراثت و سلامتی مراجعه کننده نیز نقش حیاتی و تعیین کننده ای در ابتلا به منزله تنبلی تخمدان دارد.
بنا بر توضیحات ذکر شده، چنانچه شخص فکر می کند که دچار تنبلی تخمدان شده است، لازم است مدارک مربوطه به همراه توضیحات لازم را به طور کامل به پزشک ارائه دهد تا تشخیص دقیق تری حاصل شود.
در زمینه تنبلی تخمدان، معمولاً خود متخصصان برخی سوالات مهم را از فرد مراجعه کننده می پرسند
در زمینه تنبلی تخمدان، معمولاً خود متخصصان برخی سوالات مهم را از فرد مراجعه کننده می پرسند تا از این طریق بتوانند به طور دقیق به بررسی علائم و تشخیص این معضل برسند.
یکی از روش هایی که متخصصان برای تشخیص تنبلی تخمدان از آن بهره می گیرند، معاینه لگنی است که از طریق این معاینه، متخصصان می توانند وضعیت تخمدان ها و رحم را به طور کامل مورد بررسی قرار دهند.
اما پس از آن، آزمایش خون نیز برای تشخیص و هورمون های مردانه از دیگر تجویزهای مهم برای تشخیص بیماری است که ممکن است پزشکان برای تشخیص بیماری از این مورد نیز بهره بگیرند.
از دیگر روش های دقیق در تشخیص و درمان بیماری های زنان متعددی که تاثیر گذار است، می توان سونوگرافی را نام برد.
سونوگرافی به گونه ای عمل می کند که در این حالت، تصویر برداری با استفاده از امواج فرا صوت و خود، توانایی این را پیدا می کند که مشکلات و فولیکول های غیر طبیعی تخمدان ها و رحم را به طور کامل مورد بررسی قرار دهد.
سونوگرافی
در رابطه با دقیق ترین روشی که به گفته متخصصان برای تشخیص بیماری تنبلی تخمدان وجود دارد، می توان به سونوگرافی اشاره داشت. چرا که با نشان دادن جزئیات کامل تخمدان ها و رحم به پزشک متخصص برای تشخیص دقیق تر، کمک های بسیاری می کند.
باید دانست که تشخیص صحیح تنبلی تخمدان در انتخاب بهترین روش درمانی نیز بسیار تاثیر می گذارد و همچنین توصیه می شود که حتماً به پزشکان متخصص برای درمان خود مراجعه کنید چرا که کوچکترین خطا در این فرایند، توانایی این را دارد که موجب بروز عوارض بسیار خطرناکی در بانوان شود.
اگر جزو افرادی هستید که به این معضل دچار شده اید و قصد درمان دارید، به شما توصیه می کنیم که به مرکز معتبری مانند زر کلینیک مراجعه کنید. پزشکان متخصصی مانند دکتر زر گنج فرد به روند درمانی شما کمک می کند.
درمان تنبلی تخمدان به چه صورت است؟
در رابطه با درمان قطعی تنبلی تخمدان باید گفت که درمان این معضل از طریق علائم آن صورت می گیرد.
به عنوان مثال در افرادی که سطح هورمون های مردانه آن ها افزایش پیدا کرده است، پزشک متخصص با استفاده از داروهای ضد این هورمون ها سعی می کند تا مشکل ریزش مو و یا پر مویی و همچنین آکنه صورت را کنترل کند تا این موارد بهبود پیدا کند.
چنانچه فرد دچار افزایش هورمون مردانه شده باشد و این هورمون ها موجب نازایی در فرد شده باشند، بعد از مصرف داروهای تجویز شده، تخمک گذاری تحریک می شود و فرد توانایی باردار شدن را نیز پیدا می کند. در رابطه با قاعدگی نامنظم می توان با توجه به صحبت های پزشک متخصص خود از داروهایی بهره بگیرید و روند درمانی خود را دنبال کنید.
کنترل وزن
در افرادی که دچار معضل تنبلی تخمدان شده اند نیز باید گفت که لازم است افراد وزن خود را کنترل کنند تا در صورت درمان قطعی تنبلی تخمدان توسط بهبود یافتن از طریق عمل جراحی؛ چاقی و اضافه وزن، موجب بازگشت این بیماری پس از درمان نشوند. چرا که در این صورت عوارض بسیار ب تری را به همراه خواهد داشت.
همچنین از مواردی که می توان به آن ها اشاره داشت، مانند ورزش کردن و کاهش استرس موجب از بین رفتن علائم مربوط به تنبلی تخمدان می شود.
لازم به ذکر است که طبق گفته متخصصان به افرادی که به این بیماری یا همان تنبلی تخمدان مبتلا هستند، توصیه می شود که در سنین پایین باردار شوند.
چنانچه قصد درمان خود را دارید، به شما توصیه می شود که به مرکز درمانی معتبر با پزشکان متخصص و با تجربه ای مانند زر کلینیک که دارای بهترین پزشکان و کادر درمانی مانند دکتر زر گنج فرد است، مراجعه کنید.
درمان قطعی تنبلی تخمدان به چه صورت شکل می گیرد؟
در این بخش از مقاله در رابطه با روش های مربوط به درمان تنبلی تخمدان صحبت خواهیم کرد و پس از آن به این موضوع که آیا تنبلی تخمدان همیشگی است، خواهیم پرداخت.
در رابطه با روش های مربوط به درمان تنبلی تخمدان باید گفت که درمان قطعی برای سندروم تخمدان پلی کیستیک وجود ندارد اما می توان گفت که تمامی پزشکان متخصص در این زمینه راهکارهای بسیاری را برای بهبود علائم این بیماری به افرادی که مبتلا به این معضل شده اند، معرفی کرده اند.
البته راهکارهای پزشکان بستگی به نوع و شدت این بیماری دارد. متخصص با توجه به شدت و نوع ابتلای شما به بیماری تنبلی تخمدان، بهترین راهکار را برای درمان شما ارائه خواهد داد.
اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که دچار معضل تنبلی تخمدان شده اید و قصد درمان خود را دارید، به شما توصیه می کنیم که به پزشک معتبر و با تجربه ای مانند دکتر زر گنج فرد در مرکز درمانی معتبری مانند زر کلینیک مراجعه فرمایید.
عوارض خطرناک سندرم تخمدان پلی کیستیک یا همان تنبلی تخمدان کدامند؟
در رابطه با عوارض تخمدان پلی کیستیک یا همان تنبلی تخمدان باید گفت که این معضل به گونه ای زمینه ساز ابتلا به سرطان را در بافت های وابسته به هورمون ها فراهم می کند.
اولین بافتی که از طریق این بیماری درگیر می شود، بافت اندومتر رحم است که با هر بار پریودی فرد، این بافت نیز خونریزی خواهد کرد و از این طریق یک بافت جدید تشکیل می شود و اگر این پریودی بی موقع اتفاق بیفتد، امکان این وجود دارد که بافت به سمت ضایعات سرطان برود و همچنین علاوه بر این که روند درمان را سخت تر می کند، شانس باروری بیمار را نیز به حداقل خود خواهد رساند.
در رابطه با علائم سرطان تخمدان باید گفت که این علائم خیلی دیر رویت می شود و پزشک متخصص تنها زمانی می تواند علائم مربوط به سرطان تخمدان را رویت کند که به نوعی تمام بافت های بدن درگیر این موضوع شده و بیماری به همه بافت ها سرایت کرده است.
تشخیص و اقدام به موقع
برای درمان این معضل می توان گفت که تنها با یک تشخیص و اقدام به موقع می توان از ابتلا به این بیماری در ابتدا پیشگیری کرد و پس از آن به درمان این بیماری پرداخت. باید این نکته را ذکر کنیم که برای درمان تنبلی تخمدان باید در اولین گام عادت ماهانه تنظیم شود و سپس معاینه تخمک گذاری به طور نرمال انجام بگیرد.
همچنین توصیه می شود که از طریق ورزش مرتب و همچنین رژیم غذایی سالم، بدن خود را از ابتلا به این بیماری تا حدود بسیاری مقاوم سازید.
اگر شما هم جزو آن دسته از افراد مبتلا به این معضل هستید، به شما توصیه می کنیم به مرکز درمانی معتبری مانند زر کلینیک و یا پزشک با تجربه ای مانند دکتر زر گنج فرد برای درمان خود مراجعه فرمایید.
برای درمان بیماری تنبلی تخمدان، مجاز به خوردن چه غذاهایی هستیم؟
یکی از مواردی که طبق گفته متخصصان می تواند به درمان تنبلی تخمدان کمک بسیاری کند، تغییر سبک تغذیه نامناسب است.
انواع بسیاری از مواد غذایی وجود دارند که در یک رژیم غذایی سالم برای درمان تنبلی تخمدان کمک بسیاری به فرد بیمار خواهند کرد.
چنانچه شما هم می خواهید بدانید که برای تنبلی تخمدان خود چه بخورید تا کمتر درگیر این معضل باشید، بهتر است در ادامه مواردی که به شما توصیه می کنیم را مطالعه فرمایید.
غذاهای ضد التهاب:
در ابتدا به شما توصیه می کنیم که به هیچ عنوان غذاهایی که باعث ایجاد التهاب می شوند را مصرف نفرمایید. چرا که تنبلی تخمدان یا همان سندروم تخمدان پلی کیستیک التهاب خفیفی محسوب می شود.
بانوان با مصرف غذاهای ضد التهاب مانند روغن زیتون، گوجه فرنگی، سبزیجات برگ دار، ماهی های چربی همچون ماهی تن، آجیل درختی و پیاز قرمز می توانند تغذیه ای سالم، متنوع و ضد التهاب را در رژیم غذایی خود برای درمان تنبلی تخمدان استفاده کنند.
چربی سالم:
افرادی که قصد درمان خود را دارند، بهتر است از چربی های سالم همچون امگا ۳ و دیگر چربی های سالم استفاده کنند که منابع آن را می توان ماهی های روغنی، آووکادو، روغن زیتون، آجیل و انواع دانه های بدون نمک دانست.
کاهش کربوهیدرات و افزایش پروتئین:
به افراد توصیه می شود که برای تنظیم انسولین بدن خود و همچنین کاهش عوارض تنبلی تخمدان، رژیم غذایی خود را طوری تنظیم نمایند که از کربوهیدرات کمتری در طول روز استفاده کنند و در مقابل بتوانند انواع پروتئین ها را در تمام وعده های غذایی خود به جای مصرف کربوهیدرات جایگزین نمایند.
غذاهای ارگانیک و طبیعی:
باید گفت که مواد غذایی طبیعی به نوعی ضامن سالم بودن آن ها و در نتیجه تنظیم سلامتی و هورمون های بدن است. بهتر است در هنگام تهیه انواع مواد غذایی تا حدود بسیاری به این نکته نیز توجه داشته باشید تا بتوانید تا حدود زیادی از ابتلا به بیماری تنبلی تخمدان جلوگیری نمایید.
وزن خود را کاهش دهید:
یکی از دلایل مهمی که موجب وخیم شدن تنبلی تخمدان می شود، اضافه وزن و چاقی است که موجب به هم ریختن سطح قند و چربی خون و همچنین سایر هورمون های بدن خواهد شد.
پس به همین دلیل بهتر است از یک رژیم غذایی اصولی برای کاهش وزن خود استفاده کنید تا از این طریق به طور کامل سلامتی خود را تنظیم نموده و چنانچه زمینه ابتلا به تنبلی تخمدان را دارید، از بروز آن تا حدود بسیاری جلوگیری فرمایید.
چنانچه شما نیز دچار معضل تنبلی تخمدان شده اید، به شما توصیه می شود به مرکز درمانی زر کلینیک و همچنین متخصص مربوطه در این زمینه، خانم دکتر زر گنج فرد مراجعه فرمایید. شما مقاله آیا تنبلی تخمدان همیشگی است را مطالعه می فرمایید.
آیا قطره ویتاگنوس برای تنبلی تخمدان مفید است؟
در رابطه با قطره ویتاگنوس، سوالات زیادی مطرح شده است که آیا برای درمان تنبلی تخمدان مفید است یا خیر. به طور کلی باید گفت که ویتاگنوس نوعی داروی گیاهی است که از آن برای تنظیم مشکلات هورمونی، سندروم پیش از قاعدگی و همچنین کاهش علائم یائسگی استفاده می شود.
در برخی از بانوان، مصرف این دارو به صورت قطره و قرص در درمان تنبلی تخمدان تا حدودی موثر است که البته باید به این نکته نیز دقت داشته باشید که این دارو و سایر داروهای توصیه شده فقط میتوانند علائم سندروم تخمدان پلی کیستیک را کاهش بدهند و به گونه ای برای تسکین علائم این بیماری عملکرد داشته باشند و هیچ کدام از این داروها توانایی این را ندارند که به طور کامل این بیماری را درمان کند.
آیا تنبلی تخمدان ممکن است باعث لاغری بیش از حد در فرد شود؟
طی تحقیقاتی که دانشمندان در این زمینه به دست آورده و ارائه داده اند، باید گفت که تحقیقات نشان می دهد که کاهش وزن می تواند تاثیر زیادی روی کنترل علائم سندروم تخمدان پلی کیستیک یا همان تنبلی تخمدان داشته باشد و همچنین موجب افزایش شانس بارداری در افراد می شود.
در یکی از تحقیقات مشخص شده؛ بانوانی که در کنار مصرف قرص های ضد بارداری سبک زندگی خود را تغییر داده و در پی این موضوع به لاغری دست یافته اند، در مقایسه با بانوانی که فقط دارو مصرف کرده اند، تا حدود بسیار زیادی احتمال تخمک گذاری بیشتر را داشته اند و توانسته اند باردار شوند.
آیا تنبلی تخمدان می تواند باعث چاقی در افراد شود؟
در رابطه با این موضوع باید گفت که امکان این موضوع تا حدودی وجود دارد چرا که در آن زمان که تعادل هورمون ها در بدن فرد دچار اختلالاتی می شود، هورمون های مردانه در بدن افزایش پیدا کرده و موجب ایجاد علائمی خواهند شد.
یکی از علائم اصلی که می توان به آن اشاره داشت، اضافه وزن و انباشته شدن رسوبات چربی در زیر شکم شخص است. بسیاری از بانوان به صورت ژنتیکی با این اختلال روبرو هستند و تا حدودی به آن مبتلا می شوند،
اما در برخی افراد سبک زندگی ناسالم موجب بروز این علائم می شود و تنبلی تخمدان را در پی خواهد داشت. بنابراین به همین دلیل به افراد توصیه می شود تا حدودی که برایشان مقدور است، حتماً از تغذیه سالم بهره بگیرند.
آیا پریودی دردناک، نشان تنبلی تخمدان است؟
برای پاسخ به این موضوع می توان گفت که پریودی دردناک می تواند یکی از علائم شایع تخمدان پلی کیستیک یا همان تنبلی تخمدان باشد.
معمولاً افرادی که به دلیل تنبلی تخمدان، پریودهای سنگین و دردناکی را تجربه می کنند، بین دوره های پریودی نیز درد لگن شدیدی را تجربه خواهند کرد.
البته این نکته را نیز باید یادآور شد که این علامت لزوماً نشاندهنده این موضوع نیست که شخص حتماً به تخمدان پلی کیستیک یا تنبلی تخمدان دچار شده است و حتماً در زمان رویت این موضوع، شخص باید به پزشک متخصص مراجعه کرده و بررسی های لازم را انجام دهد.
اگر شما نیز فکر می کنید که دچار این موضوع شده اید و نمی دانید که آیا تنبلی تخمدان همیشگی است، به شما توصیه می کنیم که به مرکز درمانی زر کلینیک مراجعه نموده و با دکتر زر گنج فرد در ارتباط باشید تا اگر حدس شما درست بود، در سریعترین زمان ممکن، شروع به درمان این معضل کنید.
آیا با سابقه تخصصی بسیار درخشان دکتر افسانه زرگنج فرد آشنا هستید؟
ورودی سال 1361 به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران
دریافت برد تخصصی زنان و زایمان در سال 1373 از دانشگاه شهید بهشتی
12 سال سابقه در هیئت علمی در دانشگاه علوم پزشکی اراک
تجربه موفق از سال 74 در زمینه بیماری های زنان , زایمان , نازایی و رفع مشکلات جنسی از جمله واژینیسموس
سالها سابقه کار ( از سال ۸۶) در زمینه : لیزر موهای زائد , تزریق ژل, بوتاکس صورت , کاشت نخ
سالها سابقه کار (از سال ۹۴) در زمینه زیبایی های زنان با لیزر مونالیزا
لابیاپلاستی
برطرف نمودن خشکی واژن
رفع تیرگی واژن