میدان هروی-برج هروی

ورودی B -طبقه دوم -واحد 202

شماره تماس

٢٨١١١٦١٥-٠٢١

روزهای فعالیت کلینیک

شنبه تا پنج شنبه

شکل ظاهری تبخال تناسلی
شکل ظاهری تبخال تناسلی

لیست موضوعات

شکل ظاهری تبخال تناسلی

مقاله ای که امروز می خواهیم برای شما عزیزان مورد بررسی قرار دهیم راجع به شکل ظاهری تبخال تناسلی است با ما همراه باشید.

برای مشاوره در مورد درمان تبخال تناسلی می توانید به کلینیک دکتر زرگنج فرد مراجعه کنید و یا با شماره تلفن کلینیک که در انتهای همین مطلب درج شده است تماس بگرید .

02122930161

شکل ظاهری تبخال تناسلی
شکل ظاهری تبخال تناسلی

تبخال تناسلی همانگونه که از نامش پیداست در ناحیه تناسلی به وجود می آید، بیمار فوق جز بیماری های عفونی است که از طریق روابط جنسی شیوع پیدا می کند، بیماری فوق هم برای مردان و هم برای زنان می تواند به وجود بیاید. عامل اصلی تبخال تناسلی نوعی ویروس است که هرپس سیمپلکس نام دارد و در دو تیپ 1 و 2 است، لازم به ذر است که هر دو تیپ این ویروس باعث تبخال در نقاط مختلف بدن می شوند.

در ادامه به سوالات زیر پاسخ می دهیم

  1. تبخال تناسلی چیست؟
  2. چند نوع تبخال تناسلی وجود دارد؟
  3. تبخال تناسلی در زنان چگونه است؟
  4. تبخال تناسلی در مردان به چه شکل است؟
  5. تبخال تناسلی چه راه های درمانی دارد؟
  6. علت ایجاد تبخال تناسلی چیست؟
  7. به چه علت تبخال تناسلی پس از مدتی باز می گردد؟
  8. تبخال تناسلی چه مشکلاتی را در پی دارد؟
  9. آیا واکسن تبخال تناسلی می تواند تبخال تناسلی را از بین ببرد؟
  10. تبخال تناسلی شامل چه مراحلی می باشد؟
  11. تبخال تناسلی در زنان باردار به چه صورت است؟
  12. از چه راه هایی می توان تبخال تناسلی را تشخیص داد؟
  13. روش های خانگی و گیاهی برای درمان تبخال تناسلی شامل چه مواردی است؟
  14. علائم و عوارض آلودگی به ویروس تبخال تناسلی برای کودک شامل چیست؟
  15. نوزاد مبتلا به تبخال تناسلی را چگونه می توان درمان کرد؟
  16. آیا مادری که به تبخال تناسلی مبتلا است می تواند به نوزادش شیر دهد؟
  17. چگونه می توان عفونت ناشی از ویروس هرپس سیمپلکس را در حاملگی درمان کرد؟
  18. در دوران بارداری چه داروهایی برای درمان هرپس سیمپلکس تجویز می شود؟

 

تبخال تناسلی چیست؟

تبخال تناسلی نوعی بیماری پوستی است که معمولا از طریق روابط جنسی بین افراد شیوع پیدا می کند. بر اساس آمار های به دست آمده از این بیماری تقریبا 500 میلیون نفر در سراسر دنیا به این بیماری مبتلا بوده و از آن رنج می برند. در حال حاضر روش درمانی قطعی برای  آن کشف نشده است، کسانی که دچار تبخال تناسلی شده اند باید موارد بهداشتی را بیشتر رعایت کنند زیرا به راحتی می توانند آن را به شریک جنسی خود منتقل کنند.

شکل ظاهری این تبخال ها همانند تبخال های عادی، ابکی است با این تفاوت که زخم هایی عفونی و دردناک هستند که در نواحی تناسلی نمایان می شوند. این بیماری به شدت مسری است، از طریق تماس مستقیم پوستی، زخم و یا حتی مایعات آلوده ی بدن به سرعت قابل انتقال است. شدت سرایت تبخال های تناسلی به حدی بالا است که حتی در اولین رابطه ی جنسی نیز می تواند به شخص انتقال پیدا کند.

تبخال تناسلی چیست؟
تبخال تناسلی چیست؟

ویروس تبخال همیشه همراه بیمار است

به طور کلی ویروس های تبخال به گونه ای هستند که تا پایان عمر با شخص بیمار همراه است، و هر از چند گاهی نمایان می شود. عود کردن این بیماری رابطه ی مستقیمی با سیستم ایمنی افراد دارد، بدین معنا که هرچه سیستم ایمنی ضعیف تر باشد تعداد دوره هایی که عود می کند بیشتر است و هرچه سیستم ایمنی قوی تری داشته باشد تبخال تناسلی کمتر به سراغ شخص خواهد آمد.

نکته ی حائز اهمیت این است که ویروس های هرپس سیمپلکس به هیچ عنوان قادر نیستند که خارج از بدن انسان به حیات خود ادامه دهند، در نتیجه از راه هایی مثل استخر، حوله، توالت فرنگی و همچنین وسایل شخصی به هیچ عنوان قابل انتقال نیستند.

ویروس تبخال همیشه همراه بیمار است
ویروس تبخال همیشه همراه بیمار است

شما در حال خواندن مقاله شکل ظاهری تبخال تناسلی هستید

چند نوع تبخال تناسلی وجود دارد؟

تبخال تناسلی در دسته ی بیماری های آمیزشی قرار دارد. این نوع از بیماری های تناسلی علائمی زیادی را به همراه دارد و به هنگام مبتلا شده، فرد به راحتی قادر است آن را تشخیص دهد. از آنجا که این بیماری هم برای آقایان و هم برای بانوان می تواند ایجاد شود در نتیجه علائم و نشانه هایی که وجود دارد معمولابرای هر دو یکسان است، تنها تفاوت آن در محل ظهور آن و همچنین عوارض های ناشی از آن است.

شکل ظاهری آن به صورت تاول های آبدار و دردناک است، که در نواحی تناسلی یا مقعد نمایان می شود که پس از گذشت چند روز پاره شده، و به دنبال آن تبدیل به زخم های عفونی دردناکی می شوند. البته پس از چند روز سطح آن ها خشک می شود و هیچ اثری از آن ها مشاهده نخواهد شد، لازم به ذکر است که تبخال تناسلی به صورت دوره ای است یعنی ممکن است که بهبود یابد اما مقطعی است و تا پایان عمر با فرد همراه است.

چند نوع تبخال تناسلی وجود دارد؟
چند نوع تبخال تناسلی وجود دارد؟

تبخال تناسلی در زنان چگونه است؟

تبخال تناسلی در زنان معمولا از هنگامی که روابط جنسی خود را آغاز می کنند ممکن است برای آن ها به وجود بیاید. علاوه بر روابط جنسی راه های دیگری نیز برای انتقال و شیوع این بیماری وجود دارد که شامل مواردی همچون تماس مستقیم پوستیو یا ترشحات تنفسی افرادی که مبتلا هستند می باشد.

تبخال تناسلی در زنان چگونه است؟
تبخال تناسلی در زنان چگونه است؟

حال به سراغ علائمی از تبخال تناسلی که در زنان وجود دارد می رویم:

  • به وجود آمدن تاول های آبکی و عفونی در اطراف واژن، دهانه ی رحم، مقعد، باسن و همچنین پاها
  • احتمال بروز تب، سردرد و استفراغ خفیف
  • ترکیدن تاول ها بعد از گذشت چند روز و خشک شدن محل زخم ها
  • ایجاد علائمی شبیه به سرماخوردگی مثل تب، ملتهب شدن غدد لنفاوی و کوفتگی
  • ترشحات آبکی واژینال
  • سوزش ادراری
  • احساس درد در نواحی لگن و پاها
  • احساس سوزش و خارش در محل رویش زگیل ها

شما در حال خواندن مقاله شکل ظاهری تبخال تناسلی هستید

تبخال تناسلی در مردان به چه شکل است؟

همانگونه که بانوان می توانند در معرض ابتلا به تبخال تناسلی قرار بگیرند در آقایان نیز به همان اندازه امکان دارد به این بیماری مبتلا شوند، در واقع این بیماری می تواند در نواحی تناسلی و یا مقعد به وجود بیاید، این شرایط بستگی به نوع روابط جنسی دارد که آن ها برقرار می کنند.

تبخال تناسلی در مردان به چه شکل است؟
تبخال تناسلی در مردان به چه شکل است؟

برخی از علائمی که مردان به هنگام ابتلا به تبخال تناسلی دارند شامل موارد زیر است:

  • به وجود آمدن تاول های آبکی در اطراف آلت تناسلی، بیضه ها، مقعد، باسن و یا پاها
  • احتمال بروز تب، استفراغ و یا سردرد های خفیف
  • ترکیدن تاول ها بعد از گذشت چند روز و خشک شدن محل زخم ها
  • ایجاد علائمی شبیه به سرماخوردگی مثل تب، ملتهب شدن غدد لنفاوی و کوفتگی
  • ترشحات آبکی از مجاری ادراری
  • سوزش ادراری
  • درد در ناحیه لگن و پاها
  • احساس سوزش و خارش در محل رویش زگیل ها

تبخال تناسلی چه راه های درمانی دارد؟

در ابتدای بحث لازم است که ذکر کنیم علی رغم پیشرفت هایی که دانشمندان در زمینه ی پزشکی و درمانی داشته اند اما تاکنون موفق نشده اند درمانی قطعی را برای تبخال های تناسلی و ریشه کن کردن آن پیدا کنند، در واقع کسی که به تبخال تناسلی مبتلا شود تا همیشه با او خواهد بود اما این بدان معنا نیست که نتوان از بروز آن جلوگیری کرد راه هایی برای رفع آن به صورت مقطعی وجود دارد که در ادامه به شرح آن ها خواهیم پرداخت.

با مصرف داروهایی که پزشک توصیه می کند می توان تا حد زیادی از رشد آن جلوگیری کرد همچنین علائم آن را مهار کرد اما این دارو ها به هیچ عنوان درمان قطعی بیماری فوق نبوده اند. پس از اینکه تبخال های تناسلی توسط پزشک معاینه و بررسی شدند، پزشک دارو های ضد ویروسی را که بدان آگاهی دارد تجویز خواهد کرد.

داروهای تجویز شده به شکل خوراکی مصرف می شوند. چنانچه شخص برای اولین بار است که به این نوع از بیماری دچار شده در نتیجه مصرف دارو ها را باید به مدت 7 الی 10 روز به صورت مرتب و به موقع مصرف نماید. اما این دوره ی درمان برای افرادی که قبلا هم سابقه چنین بیماری داشته اند متفاوت است و مصرف دارو برای آن ها چیزی حدود 5 روز است. لازم به ذکر است که اثر بخشی روش فوق به صورت نسبی است.

تبخال تناسلی چه راه های درمانی دارد؟
تبخال تناسلی چه راه های درمانی دارد؟

 

شما در حال خواندن مقاله شکل ظاهری تبخال تناسلی هستید

درمان طولانی مدت نگه دارنده

نوعی دیگر از درمان نیز وجود دارد که به درمان طولانی مدت نگه دارنده معروف می باشد. این نوع از درمان مخصوص کسانی است که به طور مداوم دچار تبخال در نواحی تناسلی می شوند، اثر بخشی این درمان به مدت 3 ماه الی یک سال برای هر شخص متفاوت است. این روش با لیزر درمانی انجام می گیرد، که قادر است علائم و نشانه های تبخال تناسلی را به صورت چشم گیری کاهش دهد در ضمن این روش در میان انواع موجود جز ار بخش ترین آن ها به حساب می آید.

بر اساس تحقیقاتی که در ایالات متحده ی آمریکا روی تبخال های تناسلی با روش لیزر درمانی که از کربن دی اکسید استفاده می کنند صورت گرفت بیش از 85 درصد از زنان از آن راضی بودند و اظهار داشتند که درمانی خوب و قابل قبول است. نه تنها در آمریکا بلکه در سراسر دنیا لیزر درمانی یکی از موثر ترین روش های درمان تبخال تناسلی می باشد.

خشک کردن محل زخم ها

روند انجام لیزر درمانی اینگونه است که با تاباندن اشعه ی لیزر به بافت هایی که دچار تبخال شده اند باعث از بین رفتن آن ها و همچنین خشک کردن محل زخم ها می شوند. لازم به ذکر است که روش های گفته شده برای درمان تبخال تناسلی تنها قادر است به صورت موقت آن را بهبود بخشد، اما به یاد داشته باشید که ویروس هیچگاه از بین نخواهد رفت و تا پایان عمر در بدن شخص خواهد ماند همچنین ممکن است در بازه های زمانی مختلف دوباره نمایان شود.

از همین رو توصیه پزشکان برای جلوگیری از تبخال تناسلی این است که از سلامت شریک جنسی خود مطمئن شوند، همچنین به هنگام مقاربت حتما از کاندوم استفاده کنند. علاوه بر این موارد مراقبت هایی در منزل نیز توصیه شده است مثلا به هنگام استحمام و دوش گرفتن از شوینده های ملایم استفاده شود، محل آلوده را پس از استحمام پاک و خشک شود. همچنین پوشیدن لباس های راحت و پنبه ای نیز می تواند کاربردی باشد.

علت ایجاد تبخال تناسلی چیست؟

دو نوع از ویروس ها هستند که سبب به وجود آمدن تبخال تناسلی می شوند، ویروس هرپس سیمپلکس نوع یک و ویروس هرپس سیمپلکس نوع دو که هر دو جز یک خانواده محسوب می شوند. ویروس های فوق از طریق غشای مخاطی در بدن انتقال پیدا می کنند. غشای مخاطی در واقع همان لایه های نازک سطح پوست است که سوراخ های بدن را پوشش می دهد.

آن ها را می توان در بینی، دهان و یا حتی در اندام تناسلی نیز یافت. هنگامی که ویروسی به بدن راه پیدا می کند در واقع خود را در سلول های بدن جای می دهند. به طور کلی ویروس ها می توانند خود را به سادگی با محیط سازگار کنند به نحوی که درمان کردن آن ها در بسیاری از موارد دشوار است. ویروس نوع یک و دو هرپس سیمپلکس را می توان در مایعات بدن افراد از جمله بزاق، مایع منی و یا ترشحات واژن یافت.

علت ایجاد تبخال تناسلی چیست؟
علت ایجاد تبخال تناسلی چیست؟

شما در حال خواندن مقاله شکل ظاهری تبخال تناسلی هستید

به چه علت تبخال تناسلی پس از مدتی باز می گردد؟

از آن جایی که تبخال تناسلی توسط نوعی ویروس ایجاد می شود در نتیجه هنگامی که به بدن منتقل می شود در آن جا می ماند اما گسترش پیدا نمی کند. فقط در بعضی از مقاطع زمانی به صورت لکه های قرمز روی پوست ظاهر می شود.

این نوع از ویروس در نزدیکی عصب باقی مانده و سبب متورن شدن آن می شود. توصیه می شود اگر از نشانه های شیوع آن اطلاع دارید سعی کنید که از آن ها دوری کنید. برخی از افراد ممکن است از این علائم اطلاعی در دست نداشته باشند که ما آن ها را در ادامه مطرح کرده ایم این نشانه ها عبارتند از:

  • نور ماورا بنفش به طور مثال لامپ چراغ
  • اصطکاک در نواحی تناسلی( به هنگام مقاربت استفاده از روانکاری ها می تواند کمک کند)
  • مریضی
  • پریودی
  • جراحی در نواحی تناسلی
  • سیستم ایمنی ضعیف به عنوان مثال پروسه ی شیمی درمانی برای سرطان سیستم ایمنی را ضعیف می کند.
به چه علت تبخال تناسلی پس از مدتی باز می گردد؟
به چه علت تبخال تناسلی پس از مدتی باز می گردد؟

تبخال تناسلی چه مشکلاتی را در پی دارد؟

تبخال تناسلی نه تنها در نواحی تناسلی سبب بروز انواع مشکل می شود بلکه ممکن است در برخی دیگر از نقاط بدن نیز باعث به وجود آمدن مشکلاتی شود مشکلاتی از قبیل:

تبخال تناسلی چه مشکلاتی را در پی دارد؟
تبخال تناسلی چه مشکلاتی را در پی دارد؟

 

  • سایر عفونت های منتقل شده از راه جنسی

زخم های تناسلی می تواند خطرات ابتلا به عفونت های منتقله جنسی را مانند ایدز در افراد بالا ببرد.

  • عفونت نوزاد تازه متولد شده

برخی از مادران در طول دوران بارداری نیز دچار تبخال تناسلی هستند، نوزادان به هنگام تولد می توانند به سادگی این آلودگی را از بدن مادر دریافت کنند، این آلودگی گاها به قدری برای نوزاد خطرناک است که می تواند منجر به آسیب های جدی مثل کوری، آسیب ها مغزی و یا حتی مرگ می شود.

  • مشکلات مثانه

در برخی موارد زخم هایی که مربوط به تبخال تناسلی هستند سبب متورم شدن اطراف لوله ای که در مثانه می شود که محل عبور ادرار است. این تورم در برخی موارد سبب شده که فرد تا چندین روز قادر به ادرار کردن نباشد که در این صورت با مراجعه به مراکز درمانی از طریق سوند مثانه تخلیه می شود.

  • مننژیت

در بعضی از موارد که به ندرت اتفاق افتاده است تبخال تناسلی سبب ملتهب شدن غشاها و همچنین مایع مغزی نخاعی در اطراف مغز و نخاع می شود.

  • التهاب رکتال یا پروتکت

تبخال تناسلی در این مورد گاهی سبب ملتهب شدن پوشش رکتوم خصوصا برای مردانی که با همجنس خود رابطه برقرار می کنند می شود.

آیا واکسن تبخال تناسلی می تواند تبخال تناسلی را از بین ببرد؟

به تازگی واکسن جدیدی تحت عنوان واکسن تبخال تناسلی به وجود آمده است، عملکرد آن بر روی تبخال تناسلی یا هرپس تناسلی است. بر اساس گزارشاتی که در خصوص کارکرد این واکسن وجود دارد، واکسن فوق در مقابل ویروس تبخالی نوع دوم تاثیر مثبتی دارد.

مسئله حائز اهمیت این است که این بیماری در بدن به صورت خاموش وجود دارد و دائمی است تنها زمانی نمایان می شود که شرایط برای ظهورش مهیا باشد مثلا شخص دچار استرس ، یا اینکه به بیماری مبتلا شده و سیستم ایمنی اش تضعیف شده باشد و یا حتی در هنگام خستگی مفرط نیز به وجود می آید.

آیا واکسن تبخال تناسلی می تواند تبخال تناسلی را از بین ببرد؟
آیا واکسن تبخال تناسلی می تواند تبخال تناسلی را از بین ببرد؟

تبخال تناسلی شامل چه مراحلی می باشد؟

تبخال تناسلی یا هرپس نوع دوم نیز همانند هرپس نوع اول دارای 6 بخش است که شامل موارد زیر می باشد:

تبخال تناسلی شامل چه مراحلی می باشد؟
تبخال تناسلی شامل چه مراحلی می باشد؟

مرحله اول: علائم تبخال تناسلی

در این مرحله بیماری بسیار مسری بوده، و به محض ظاهر شدن آن و همچنین فعال شدن ویروس های هرپس در سطح پوست، علائمی همچون درد، سوزش و یا خارش در محل رویش تبخال نمایان می شوند.

شما در حال خواندن مقاله شکل ظاهری تبخال تناسلی هستید

مرحله دوم: قرمزی پوست

در مرحله فوق شکل ظاهری تبخال به نحوی است که پوست نقطه ی آسیب دیده قرمز و حساس می شود. طول این فرآیند بین 1 تا 4 روز برای هر شخص متفاوت می باشد لازم به ذکر است که در این مرحله بیماری مانند قبل به سرعت سرایت پیدا می کند.

مرحله سوم: تشکیل زخم

در مرحله سوم زخم و یا تبخال تناسلی به صورت کامل ظاهر شده است.همچنن شکل ظاهری آن ها به نحوی است که به صورت منفرد و یا گروهی در اطراف مقعد یا نواحی تناسلی پدیدار می شوند. این تبخال همانند سایر انواع تبخال شکلی آبکی مانند دارند حتی ممکن است با درد همراه باشند. مدت زمانی که این تبخال ها باقی می مانند بین 2 تا 6 روز متفاوت است.

مرحله چهارم: پیشرفت زخم یا تبخال تناسلی

از آن جایی که در این مرحله تبخال به بیشترین رشد خود رسیده است و امکان باز شدن یا ترکیدن آن و خروج مایع درون آن بسیار بالا است در نتیجه بیشترین احتمال سرایت برای این مرحله می باشد. مدت زمانی که سطح این تبخال ها باز است چیزی حدود 1 تا 4 روز است.

مرحله پنجم: دله بستن

بعد از اینکه تبخال ها باز شدند و مایع آن ها خارج شد به مرور زمان در طی چند روز خشک می شوند و تا چند روز دلمه می بندد.

مرحله ششم: بهبودی

بهبودی تبخال ها به طور معمول با افتادن دلمه امکان پذیر است. اما گاهی مشاهده شده است که تبخال ها بدون به وجود آمدن دلمه خود به خود محو می شوند. فرآیند فوق 3 تا 7 روز به طول می انجامد.

تبخال تناسلی در زنان باردار به چه صورت است؟

بانوانی که باردار هستند و به تبخال تناسلی نیز مبتلا شده اند احتمال اینکه نوزاد آن ها هنگام متولد شدن به تبخال دچار شود بسیار بالا است، حالت فوق را هرپس نوزادی می گویند. در برخی نوزادان به حدی شدت دارد که سبب مرگ نوزاد می شود. از عوارضی که هرپس نوزادی دارد می توان به آسیب رساندن به سیستم عصبی مرکزی و همچنین عقب ماندگی ذهنی اشاره داشت.

تبخال تناسلی در زنان باردار به چه صورت است؟
تبخال تناسلی در زنان باردار به چه صورت است؟

در ایلات متحده ی آمریکا با وجود اینکه 25 تا 30 درصد از زنان باردار از تبخال تناسلی رنج می برند، اما نوزادان آن ها تنها 0.1 درصد مبتلا به تبخال می شوند. و دلیل آن این است که پزشکان با تشخیص خود نوزاد را به صورت سزارین به دنیا می آورند در نتیجه از مبتلا شدن نوزادان جلوگیری می شود. جالب است بدانید زنانی که پیش از بارداری به این بیماری دچار می شوند فرزندان آن ها را خطر کمتری تهدید می کند.

تولید آنتی بادی در حین بارداری

دلیل این امر تولید آنتی بادی هایی است که در حین بارداری تولید می شوند، از جفت عبور می کنند و به جنین می رسند، آنتی بادی ها می توانند جنین را در مقابل احتمال به تبخال تناسلی مقاوم سازند. اما نقطه ی مقابل این موضوع برای زنانی است که بعد از بارداری و یا حین بارداری به تبخال تناسلی مبتلا می شوند، نوزادان این بانوان بیشتر در معرض ابتلا قرار دارند.

اگر بخواهیم علت آن را توضیح دهیم لازم است بگوییم که چون شخص به تازگی دچار شده است در نتیجه زمانی برای تولید آنتی بادی های ضد ویروس و همچنین منتقل ساختن آن ها به جنین وجود ندارد. توصیه می شود که اگر دچار تبخال تناسلی شده اید حتما به پزشک متخص و یا ماما مراجعه کنید، همچنین از وی بخواهید که در روز زایمان معاینات لازم را انجام دهد تا از سلامت شما و عدم وجود تبخال یا عفونت مطمئن شود.

از چه راه هایی می توان تبخال تناسلی را تشخیص داد؟

بر اساس آمار هایی که از علائم تبخال تناسلی به دست آمده است این بیماری یا بدون علائم ظاهری می باشد و یا اینکه با بیماری های دیگر اشتباه گرفته می شود. در نتیجه برای تشخیص صحیح آن راه هایی وجود دارند راه هایی از قبیل:

از چه راه هایی می توان تبخال تناسلی را تشخیص داد؟
از چه راه هایی می توان تبخال تناسلی را تشخیص داد؟

 

  • آزمایش خون پی سی آر

مهم ترین و شایع ترین نوع در بین انواع موجود برای تشخیص بیماری فوق است. این روش به حدی دقیق است که حتی اگر علائم آن در فرد ظاهر نشده باشد نیز قادر به تشخیص بیماری خواهد بود.

  • کشت سلولی

انجام روش فوق با برداشتن نمونه ای از تبخال صورت می گیرد. به صورتی که پزشک از تاول یک نمونه ی میکروسکوپی را بر می بردارد و با میکروسکوپ های مناسب به آزمایش آن می پردازد تا از ابتلا شدن فرد اطمینان حاصل کند.

متاسفانه روش فوق خیلی دقیق یا کاربردی نیست به سبب اینکه چنانچه فرد به تازگی مبتلا شده باشد یا اینکه زخم او در حال بهبودی باشد امکان تشخیص ویروس وجود ندارد. در برخی موارد نتیجه تست مثبت می شود، اما فرد در گذشته زمینه ی ابتلا به آن را نداشته است که در این صورت تست تکرار می شود.

  • تست آنتی بادی

آنتی بادی ها در واقع نوعی از پروتئین ها هستند، که توسط سیستم ایمنی بدن در واکنش نسبت به عفونت به وجود می آیند. بر اساس آزمایش هایی که توسط آنتی بادی فلورسنت که به ویروس های تبخال تناسلی می چسبند این امکان فراهم می شود که بتوان تشخیص داد فرد به این ویروس مبتلا شده است یا خیر.

علاوه بر تمامی روش های فوق راه های دیگری نیز برای تشخیص ابتلا به این بیماری وجود دارد که شامل آزمایش بزاق، اشک و یا حتی ادرار می باشد.

روش های خانگی و گیاهی برای درمان تبخال تناسلی شامل چه مواردی است؟

علاوه بر روش هایی که پیش تر در خصوص آن ها صحبت کردیم، روش های خانگی و گیاهی نیز وجود دارند که سبب کاهش درد و ناراحتی و همچنین از شدت علائم تبخال تناسلی در دوره ی عود می کاهند. از جمله این روش ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

استفاده از داروهای مسکن که تسکین و کاهش دهنده ی درد هستند از جمله این دارو می توان به ایبوپروفن، آسپرین و استامینوفن اشاره کرد.

محل زخم را به صورت مرتب دو مرتبه در روز با آب گرم و نمک شست شو دهید (نصف قاشق چای خوری نمک و یک چهارم لیتر آب کافی است)

 

پنبه را به جوش شیرین آغشته کنید

مقداری پنبه را به شکل توپ مانند درآورده اندکی آن را با آب مرطوب کنید، بعد به جوش شیرین آغشته کنید. سپس آن را روی محل زخم و یا تبخال های تناسلی به صورت آهسته قرار دهید. دقت داشته باشید که برای دفعات بعدی که قصد دارین این روش را انجام دهید حتما توپ پنبه ای را عوض کنید.

یک فنجان روغن زیتون را کمی گرم کنید، با یک قاشق روغن اسطوخودوس و همچنین مقداری موم عسل با هم مخلوط کنید. سپس دوباره کمی آن را حرارت دهید تا گرم شود، مواظب باشید که حتما پس از اولین جوش آن را از روی حرارت بردارید.

بعد از اینکه دمای آن پایین آمد و خنک شد با توپ پنبه مقداری از آن را روی زخم ها تبخال های تناسلی قرار دهید. لازم به ذکر است که از حرارات دادن بیش از حد مخلوط خودداری کنید به دلیل اینکه روغن زیتون به حرارت حساس است و امکان دارد که بسوزد.

جلبک دریایی قرمز

اضافه کردن جلبک دریایی قرمز به سالاد نیز یکی از راه هایی است که می تواند در درمان ویروس هرپس سیمپلکس موثر باشد. به خصوص جلبک دریایی قرمز نواحی جنوب آمریکا، خزه دریایی و همچنین جلبک دریایی قرمز هندی.

نوشیدن 3 تا 4 فنجان چای سرخارگل یا چای اکیناسه در طول روز می تواند سیستم ایمنی بدن را بهبود بخشد و همچنین علائم تبخال تناسلی را کاهش دهد.

استفاده از برخی مکمل ها مانند مکمل لیزین می تواند مدت زمان و همچنین تعداد عود تبخال را کم کند. اما توصیه می شود که بیشتر از 3 تا 4 هفته مصرف آن ادامه پیدا نکند به دلیل اینکه لیزین نوعی اسید آمینه است که امکان دارد عوارض جانبی مختص به خو را داشته باشد از جمله این عوارض می توان به افزایش کلسترول و تری گلیسرید اشاره داشت.

لباس گشاد

لباس های گشاد بپوشید، به این دلیل که پوشیدن لباس های آزاد سبب می شود هوا بهتر جریان پیدا کند در نتیجه زخم ها سریع تر بهبود می یابند.

کمپرس یخ نیز می تواند بسیار موثر باشد، به این صورت که آن را در داخل پارچه یا حوله ای تمیز قرار داده و روی تبخال قرار دهید.

بهتر است در معرض مستقیم نور آفتاب قرار نگیرید به این جهت که نور خورشید و گرما باعث می شود که تاول ها بیشتر شوند و عود کنند.

استفاده از شوینده های معطر برای نواحی که تبخال دارند توصیه نمی شود.

ورزش مناسب و استراحت کافی می تواند مراحل بهبودی را سرعت ببخشد پیشنهاد می نیم از شرایطی که استرس زا هستند جدا دور کنید.

پیش از استفاده از هرگونه داروی گیاهی و یا مکمل های غذایی بهتر است با دکتر خود در این باره مشورتی داشته باشید.

شما در حال خواندن مقاله شکل ظاهری تبخال تناسلی هستید

علائم و عوارض آلودگی به ویروس تبخال تناسلی برای کودک شامل چیست؟

از آنجایی که کودک سیستم ایمنی ضعیف تری دارد هنگامی که به تبخال تناسلی مبتلا می شود گاهی آسیب هایی که می بیند ممکن است به اعصاب چشم صدمه جدی بزند، اما برای برخی از نقاط مثل عفونت پوست، زخم دهان، و یا عفونت خفیف چشم به طور معمول عارضه جدی در بر نخواهد داشت.

انتقال ویروس به مغز و عفونت ناشی از آن: نوزادانی که ویروس به مغز آن ها انتقال پیدا می کند معمولا تحریک پذیر می شوند، به خوبی شیر نمی خورند و یا اینکه دچار تشنج می شوند، به طور تقریبی 4 درصد از نوزادانی که ویروس به مغز آن ها انتقال یافته است بر اثر مشکلات عدیده ای که برای آن ها به وجود می آیند از بین می روند.

مشکلات برای سایر نقاط بدن: متاسفانه میزان مرگ و میر برای این دسته از نوزادان که سایر نقاط بدن آن ها درگیر تبخال تناسلی شده اند به 30 درصد میرسد، می توان گفت که این دسته بیشترین آمار مرگ و میر را نسبت به سایر دسته ها در بین نوزادان دارد. ممکن است خیلی از نوزادانی که به تبخال در نواحی مختلف بدن و یا حتی مغز دچار هستند نجات پیدا کنند، اما در آینده دچار مشکلات فراوانی می شوند. عوارض که می توان به آن ها اشاره کرد شامل: عقب ماندگی ذهنی، تشنج، ناشنوایی، نابینایی، فلج مغزی و… می باشد.

 

نوزاد مبتلا به تبخال تناسلی را چگونه می توان درمان کرد؟

در خصوص درمان نوزادان مبتلا به تبخال تناسلی می توان از داروی آسیکلوویر استفاده کرد. این دارو برای درمان عفونت های پوستی، زخم دهان و یا حتی عفونت چشم بسیار کاربردی و موثر است. هرچه سریع تر درمان شروع شود بهتر است زیرا از گسترش آن می توان جلوگیری کرد. چنانچه ویروس هرپس سیمپلکس به مغز نوزاد نفوذ کند، داروی فوق دیگر اثر بخشی خاصی ندارد.

آیا مادری که به تبخال تناسلی مبتلا است می تواند به نوزادش شیر دهد؟

این نکته درست است که تبخال برای کودک خطر دارد و یا حتی می تواند کشنده باشد، تبخال تناسلی می تواند به پستان نیز منتقل شود، اما چنانچه زخم پوشیده شود، از دسترس کودک دور بماند و کودک با آن تماسی نداشته باشد شیر دادن در این شرایط موردی ندارد. به یاد داشته باشید که شستن دست ها پیش از بغل گرفتن کودک و یا شیر دادن به آن و همچنین پس از هربار تماس با زخم یا تبخال ضروری است.

اگر زخم نزدیک پستان باشد اما با پوشاندن آن بتوان به نوزاد شیر داد باز هم مانعی برای شیردهی دیده نمی شود. اما اگر زخم یا تبخال در نوک پستان یا هاله ی پستان باشد باید شیر دهی به طور موقت قطع شود، این روند باید تا زمانی که ضایعه برطرف شود ادامه یابد.

عفونت فوق به سادگی می تواند از سایر اعضای خانواده به نوزاد انتقال پیدا کند، در نتیجه اگر مادر یا یکی از اعضای خانواده به بیماری تبخال تناسلی ابتلا یافته اند، هنگام نزدیک شدن به کودک باید بسیار محتاطانه عمل کنند خصوصا برای نوزادان زیر 4 هفته این موضوع بیشتر صدق می کند.

چگونه می توان عفونت ناشی از ویروس هرپس سیمپلکس را در حاملگی

درمان کرد؟

درمان آن بر اساس یافته های بالینی امکان پذیر نیست. تشخیص این بیماری را می توان از طریق آزمایش پی سی آر مثبت، کشت، آنتی بادی منفی و یا تبدیل تیتر آنتی بادی از منفی به مثبت نشان داد. کسانی که در سه ماهه اول بارداری عفونت دارند، زمینه را برای بیماری هایی مثل کوریورتینت، میکروسفالی و در موارد نادر ضایعات پوستی آماده کند. لازم به ذکر است که در این شرایط خطر سقط بیشتر نمی شود.

در دوران بارداری کسانی که مبتلا به ویروس تبخال تناسلی می شوند پزشک برای آن ها دارو های ضد ویروس خوراکی تجویز می کند دارو های ضد ویروس می تواند علائم تبخال تناسلی را کاهش دهد، از شدت آن ها بکاهد و یا حتی ویروس را دفع کند. اگر بیماری شدت بیشتری داشته باشد لازم است که دارو ها بیش تر از ده روز مصرف آن ها ادامه پیدا کند این مورد زمانی پیشنهاد می شود که هنوز ضایعات بهبود پیدا نکرده باشند.

در مواردی که عفونت هرپس سیمپلکس ژنیتال، پنومونی هرپسی، هپاتیت هرپسی ویا انسفالیت هرپسی بسیار شدید باشد، پزشک آسیکولوویر وریدی را برای بانوان باردار تجویز می کند. در مرحله اول عفونت انتقال پریناتال بسیار بیشتر از عفونت مکرر است. خطر ابتلا شدن جنین به تبخال تناسلی در مرحله اول عفونت 30 تا 60 درصد گزارش شده است.

شما در حال خواندن مقاله شکل ظاهری تبخال تناسلی هستید

نکته

بعد از عفونت نوع اول به عفونت مکرر می رسیم. توصیه پزشکان این است که در اوایل حاملگی باید از بانوان درباره ی علائم هرپس ژنیتال پرسید. تمامی بانوانی که قبلا به این بیماری مبتلا بوده اند لازم است تا قبل از اینکه زایمان کنند معاینات لازم برای آن ها لحاظ شود، تا از وجود بودن یا نبودن هرپس ژنیتال مطلع شوند. چنانچه در این مرحله از عفونت ویروس فوق یافت شده باشد 3 درصد احتمال می رود که جنین به تبخال تناسلی مبتلا شود. اما چنانچه این ضایعات قابل رویت نباشند احتمال اینکه جنین به آن هرپس ژنیتال ابتلا شود به 2 در 10000 می رسد.

خطرات اندکی که وجود دارند به آنتی بادی های ضد هرپسی که از جفت عبور می کند و به بدن جنین انتقال می یابند با هم بی ارتباط نیستند. در برخی موارد که ضایعات فعال هرپس ژنیتال وجود ندارند، انجام سزارین اندیکاسیون ندارد.

توصیه ای که به بانوان باردار در خصوص وجود ضایعات فعال هرپس ژنیتال می توان داشت این است که پس از گذشت سی و شش هفته از دوران حاملگی روند درمان ساپرسیو ضد ویروسی را آغاز کنند. دوز دارو های ضد تبخال تناسلی برای بانوان باردار بیش از افراد عادی است. نوتروپنی که یکی از عوارض درمان با آسیکلوویر در نوزادان مبتلا به هرپس سیمپلکس است، خوشبختانه در موارد مربوط به درمان مادر اشاره نشده

در دوران بارداری چه داروهایی برای درمان هرپس سیمپلکس تجویز می شود؟

امروزه برای درمان بیماری فوق در دوران بارداری سه دارو وجود دارد که از طرف اف دی ای مورد تایید قرار گرفته است این دارو شامل: آسیکلوویر، فام سیکلوویر و والاسیکلوویر است.

به طور کلی آسیکلوویر یک آنالوگ نوکلوئیدی است، عملکرد آن به گونه ای است که وارد سلول هایی که آلوده هستند می شود، و به صورت اختصاصی تیمیدین کیناز ویروسی و همچنین نسخه برداری از دی ان ای را کنترل و پیشگیری می کند.

در صورتی که فرد سیستم ایمنی قوی تری داشته باشد مقاومت به دارو وجود ندارد اما این موضوع برای افرادی که سیستم ایمنی ضعیف تری دارند برعکس است.

 

از اینکه برای خواندن مقاله شکل ظاهری تبخال تناسلی شکیبایی لازم را به خرج دادید صمیمانه سپاسگذاریم. هدف از گردآوری مطالب فوق آشنایی بیشتر شما دوستان با موضوع مربوطه بود امیدوارم رضایت مند بوده باشد.

آیا با سابقه تخصصی بسیار درخشان دکتر افسانه زرگنج فرد آشنا هستید؟

ورودی سال 1361 به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران

دریافت برد تخصصی زنان و زایمان در سال 1373 از دانشگاه شهید بهشتی

12 سال سابقه در هیئت علمی در دانشگاه علوم پزشکی اراک

تجربه موفق از سال 74 در زمینه بیماری های زنان , زایمان , نازایی  و رفع مشکلات جنسی از جمله واژینیسموس

سابقه 12 سال کار در زمینه : لیزر موهای زائد , تزریق ژل, بوتاکس صورت, کاشت نخ از سال 86

سابقه 5 سال کار در زمینه زیبایی های زنان با لیزر مونالیزا از سال 94

لابیاپلاستی

برطرف نمودن خشکی واژن

رفع تیرگی واژن

روش های ارتباط با کلینیک دکتر افسانه زرگنج فرد

آدرس : تهران – میدان هروی – برج هروی – ورودی B – طبقه دوم – واحد 202

شماره تماس : 161 930 22 021

09127379893

اینستاگرام: dr_zarganj

ایمیل :info@drzarganj.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با یک کلیک تماس بگیرید